MEN'S GUIDE

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν και οι άντρες για το σεξ όταν η γυναίκα έχει περίοδο

Πολλά ζευγάρια δεν ξέρουν αν πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουν σεξ όταν η γυναίκα έχει έμμηνο ρύση, δηλαδή περίοδο, καθώς πολλοί αγνοούν βασικά πράγματα που σχετίζονται με τις σεξουαλικές επαφές, αυτές τις μέρες του μήνα.

Η δρ Tara Ford από το Ιατρικό Κέντρο Γυναικείας Σεξουαλικότητας στην περιοχή Purchase της Νέας Υόρκης, σε άρθρο που διαβάσαμε στο iatropedia.gr, προσπαθεί να δώσει μερικές διευκρινίσεις σε 5 βασικά θέματα που σχετίζονται με το σεξ στην περίοδο της γυναίκας...

Οι γιατροί λένε “κάντε το”

Το βασικό είναι να αισθάνονται άνετα και οι δυο και ειδικά η γυναίκα. Μερικές γυναίκες μπορεί να έχουν κακή διάθεση γενικότερα στην περίοδό τους, αλλά και επώδυνες ενοχλήσεις που τις κάνουν να μην έχουν διάθεση για σεξ. Εάν η γυναίκα νιώθει άνετα με την ιδέα να κάνει σεξ ενώ έχει περίοδο και έχει ερωτική διάθεση, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει να έχει σεξ στην περίοδο της. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και ασφαλές τόσο για εκείνη, όσο και για τον σύντροφό της”.

Και μην ανησυχείτε αν δείτε σκούρες κόκκινες ή καφέ μικρές μάζες αίματος κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ. Αυτό είναι απλά παλαιότερο αίμα και κύτταρα του ενδομητρίου σας και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Είναι πιθανό να αρέσει στη γυναίκα και μάλιστα... πολύ!

Όπως είπαμε, για πολλές γυναίκες, η περίοδος μπορεί να είναι ακόμα και επώδυνη, κάτι που ελαχιστοποιεί τη διάθεση για σεξ, αλλά η ειδικός λέει πως για πολλές άλλες γυναίκες, η έμμηνος ρύση μπορεί να συνοδεύεται από κατακόρυφη αύξηση της λίμπιντο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη της γυναίκας είναι χαμηλά κατά την 1η μέρα, αλλά αρχίζουν να αυξάνονται από την 3η μέρα και μετά.

Επίσης, η αυξημένη ροή υγρών στον κόλπο  μπορεί να χρησιμεύσει ως επιπλέον λίπανση κατά τη διάρκεια του σεξ στην περίοδο, το οποίο μπορεί επίσης να αυξήσει την ευχαρίστηση. Εάν χρησιμοποιείτε συνήθως κάποιο αγορασμένο λιπαντικό για να σας βοηθήσει με την ξηρότητα του κόλπου κατά τη διάρκεια του σεξ, τις ημέρες της περιόδου μάλλον δεν θα το χρειαστείτε. Μάλιστα μερικές έρευνες δείχνουν ότι οι οργασμοί μπορεί ακόμα και να ανακουφίσουνι από τους πόνους και τις κράμπες της εμμηνόρροιας.

Πώς μπορείτε να περιορίσετε τους λεκέδες αίματος

Το γυναικείο προφυλακτικό μπορεί να βοηθήσει να μειώσει την ποσότητα του αίματος που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Επίσης, το σεξ στην ιεραποστολική στάση, με τη γυναίκα ξαπλωμένη ανάσκελα, μπορεί να περιορίσει τη ροή του αίματος (χάρη στην... βαρύτητα!). Τέλος, αν κάνετε σεξ προς το τέλος της περιόδου, η ροή σας θα είναι μειωμένη ούτως ή άλλως.

Δεν είναι απαραίτητη η διείσδυση για να έχετε οργασμό

Μπορείτε να συνεχίσετε τα σεξουαλικά παιχνίδια  και να έχετε και και οι δυο μια οργασμική εμπειρία, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα διείσδυση. Για παράδειγμα η γυναίκα μπορεί να βάλει ένα ταμπόν και  ο σύντροφός να εστιάσει στην κλειτορίδα και όχι στον κόλπο.

Μην ξεχνάτε ότι μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος και όταν έχει περίοδο

Σε ορισμένες γυναίκες η περίοδός τους διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα και μερικές φορές η ωορρηξία της γυναίκας μπορεί να αλληλεπικαλύπτεται με την εμμηνόρροια. Επίσης, το σπέρμα μπορεί να ζήσει για 3 έως 5 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!