MEN'S GUIDE

Τα 5 είδη καλοκαιρινών παπουτσιών που οφείλεις να έχεις

Αθλητικά παπούτσια σίγουρα έχεις και πιθανά τα φοράς όλη μέρα και τώρα που μπήκε το καλοκαίρι, αλλά δες τι άλλο μπορείς να φορέσεις σε παπούτσι αυτό το καλοκαίρι.

Και μπορεί να σκοπεύεις να βγάλεις όλο το καλοκαίρι φορώντας μόνο σαγιονάρες και sneakers, αλλά υπάρχουν και αυτά τα 5 είδη καλοκαιρινών παπουτσιών που αξίζει να δοκιμάσεις και τα είδαμε στο Esquire.

Τα loafers

 Στη δερμάτινη ή σουέντ εκδοχή τους, τα loafers με φούντες (tassels), κρόσια (fringe), αγκράφες (buckles) ή σκέταμ, είναι ένα από τα πιο κλασικά αντρικά υποδήματα. Έχουν ταυτιστεί με την πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του smart casual ντυσίματος και φοριούνται τόσο με τζην παντελόνι και ένα polo shirt, όσο και με κοστούμι.

Τα slip-ons sneakers

 Ο σχεδιασμός τους είναι ίδιος με εκείνον των loafers -δεν διαθέτουν κορδόνια και φοριούνται τόσο εύκολα, όσο ένα ζευγάρι παντόφλες-, ενώ το cool στυλ τους παραπέμπει στην άνεση των αθλητικών υποδημάτων. Τα slip-ons sneakers είναι η ιδανική επιλογή για casual chic looks, ανάλογα πάντα με το μοντέλο που θα επιλέξεις. Για παράδειγμα, ένα μονόχρωμο ζευγάρι σε κλασικό χρώμα που είναι φτιαγμένο από δέρμα ταιριάζει όμορφα ακόμα και με ένα casual κοστούμι, σεταρισμένο ή "σπασμένο".

Τα driving shoes

 Γνωστά και ως car shoes, τα driving shoes είναι συνυφασμένα με την ιταλική φινέτσα, αλλά και με την ταχύτητα, καθώς σχεδιάστηκαν αρχικά με σκοπό να προσφέρουν άνεση και ευελιξία στην οδήγηση. Είναι φτιαγμένα από δέρμα ή σουέντ. Η σόλα τους είναι λαστιχένια με τα χαρακτηριστικά στρογγυλά εξογκώματα να επιτυγχάνουν σταθερότητα στο βάδισμα.

Τα boat shoes

Μαλακό δέρμα. Στιβαρή, τρακτερωτή, αντιολισθητική σόλα. Τα χαρακτηριστικά casual υψηλής ποιότητας και αντοχής δερμάτινα (και από καστόρι) υποδήματα με τα κορδόνια δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν το περπάτημα στο deck των πλοίων. Φοριούνται χωρίς τις "αόρατες" κάλτσες και συνδυάζονται με σύνολα που δεν έχουν formal χαρακτήρα, ακόμη και με tailored μαγιό.

Οι εσπαντρίγιες

Είναι αναμφίβολα το πιο chill out αντρικό υπόδημα, που μπορείς να φορέσεις το καλοκαίρι παντού: από το γραφείο, τον καφέ και το ποτό μέχρι τις διακοπές, ένα γάμο και τις λοιπές κοινωνικές σου υποχρεώσεις. Ολοκληρώνουν άλλωστε με τον πιο smart τρόπο, είτε ένα casual, είτε ένα formal look. Προσοχή όμως: Δεν συνδυάζονται ποτέ με καλό κοστούμι - εκτός κι αν είναι φτιαγμένο από λινάρι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!