WOMEN'S GUIDE

Ειδικοί εξηγούν γιατί δεν πρέπει να κάθεσαι ποτέ με βρεγμένο μαγιό

Μια από τις συμβουλές που συχνά ακούν οι γυναίκες, είναι να έχουν πάντα μαζί τους στις πλαζ και τις πισίνες ένα δεύτερο στεγνό μαγιό ή ένα εσώρουχο για να μην μένουν ποτέ με βρεγμένο μαγιό, μετά τις δροσιστικές βουτιές καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία του γυναικείου κόλπου.

Όπως διαβάσαμε σε άρθρο του marieclaire.gr, “η υγεία του κόλπου επιτυγχάνεται με την ισορροπία μεταξύ διαφόρων βακτηρίων”. Αυτό δήλωσε ο Gil Weiss, γυναικολόγος και συνεργάτης στο Association for Women’s Healthcare του Ιλινόις. “Αυτοί οι οργανισμοί ζουν σε αρμονία και βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς κόλπου.” Ωστόσο, οτιδήποτε διαταράσσει αυτήν την ισορροπία έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει τοπική λοίμωξη. Με άλλα λόγια, το υγρό μαγιό σου θα μπορούσε να αποτελέσε το ιδανικό έδαφος για ασθένειες όπως μυκητισιακές μολύνσεις, κολπίτιδες ή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Η Diane Young, γυναικολόγος σε Κλινική του Κλίβελαντ, συμφωνεί. Οι μύκητες ευδοκιμούν ιδιαίτερα σε ζεστές, υγρές συνθήκες – το ακριβές περιβάλλον που δημιουργείται δηλαδή από το υγρό μαγιό σου.

Μεγάλη πιθανότητα για μια μυκητισιακή μόλυνση υπάρχει και μετά από ώρες στην πισίνα σε σύγκριση με τη θάλασσα, λόγω χημικών ουσιών όπως το χλώριο. Ακριβώς όπως το χλώριο σκοτώνει τα κακά βακτήρια στην πισίνα, μπορεί επίσης να σκοτώσει τα καλά βακτήρια του κόλπου, σύμφωνα με τον Gil Weiss. “Το χλώριο μπορεί να εξουδετερώσει το υγιές κολπικό pH, και να διαταράξει την ευαίσθητη ισορροπία της κολπικής χλωρίδας συμβάλλοντας επομένως σε μια μυκητισιακή μόλυνση”, εξηγεί.

Όλα αυτά για να καταλήξουμε: Όταν βραχείς, θα πρέπει να έχεις μαζί σου κάτι στεγνό για να αλλάξεις- εσώρουχα, ένα δεύτερο μαγιό, οτιδήποτε άλλο – έτσι δεν χρειάζεται να μείνεις με το βρεγμένο μαγιό πολλή ώρα. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!