MEN'S GUIDE

Tips για να αποφύγεις τους ερεθισμούς στο ξύρισμα ειδικά τώρα που φοράς μάσκα

Η χρήση της μάσκας γίνεται πλέον υποχρεωτική σε ολοένα και περισσότερους χώρους ανά τον κόσμο καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν λέει να κοπάσει.

Και μια από τις συμβουλές που δίνουν οι επιστήμονες ειδικά προς τους άντρες, είναι να αποφεύγουν να έχουν μακριές γενειάδες και πλούσια μούσια αυτή την εποχή, αφού τα πλούσια γέννια μειώνουν την αποτελεσματικότητα της χρήσης μάσκας.  Ωστόσο, επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί πως πρέπει όλοι να ξυριστούν, καθώς οι επιστήμονες πλέον απλά συστήνουν να φοράς σωστό μέγεθος μάσκας ανάλογα με τα γένεια σου.

Το σίγουρο είναι πως τα γένεια (ανεξάρτητα από τη νόσο Covid 19) πάντα αποτελούσαν πηγή βακτηρίων ειδικά αν η φροντίδα τους δεν γίνεται σωστά.


Τώρα όμως  είναι μια εποχή που το συχνό ξύρισμα μάλλον... επιβάλεται ειδικά για αυτούς που κάτι τέτοιο το απαιτεί η επαγγελματική δράση τους μετά το τέλος των διακοπών.


Από την άλλη το ξύρισμα όταν γίνεται με λάθος τρόπο, συχνά προκαλεί ερεθισμούς και κοψίματα στην επιδερμίδα, που σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας, μπορούν να προκαλέσουν αρκετά σοβαρά και σίγουρα εκνευριστικά και αντιαισθητικά προβλήματα στο δέρμα του προσώπου σας.


Ακολουθεί μια σειρά από συμβουλές και ένα σχετικό βίντεο για να μάθετε να ξυρίζεστε σωστά και να αποφεύγετε τους ερεθισμούς.

Σωστή προετοιμασία πριν το ξύρισμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα, είναι να καθαρίσετε καλά το πρόσωπο. Ο λόγος είναι ότι συχνά οι τρίχες τείνουν να φυτρώνουν μέσα απ το δέρμα προκαλώντας ερεθισμούς και σπυράκια, κάτι που ο καλός καθαρισμός του προσώπου αποτρέπει. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητη μια καλή κρέμα καθαρισμού που να ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας.

Τα κατάλληλα εργαλεία

Υπάρχουν ξυραφάκια με πολλά και διαφορετικά είδη λεπίδων, οι οποίες δεν ταιριάζουν σε όλους τους τύπους τρίχας. Πρέπει να επιλέξετε τη μάρκα που σας ταιριάζει περισσότερο και οπωσδήποτε να διατηρείτε το ξυράφι καθαρό, να το στεγνώνετε (ιδανικά και να το απολυμαίνετε  με λίγο οινόπνευμα) μετά από κάθε χρήση και να μην το χρησιμοποιείτε ποτέ πάνω από 3 φορές. Οι τρίχες και τα νεκρά κύτταρα που μαζεύονται ανάμεσα στις λεπίδες είναι πηγή μικροβίων και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς ερεθισμούς στο δέρμα.

Ακολουθήστε τη φορά της τρίχας

Αν και οι πολλοί υποστηρίζουν πως πρέπει να ξυρίζεσαι κόντρα, ο καλύτερος τρόπος για να μην ερεθίσεις το δέρμα σου είναι να φέρνεις το ξυράφι προς τη φορά των τριχών σου. Έτσι, θα αποφύγεις το γύρισμα των τριχών προς τα μέσα και το δέρμα συ θα παραμείνει απαλό.

Χρησιμοποιείστε τα σωστά προϊόντα ξυρίσματος

Ποτέ μην ξυρίζεστε με στεγνό δέρμα, ούτε με σκέτο νερό και σαπούνι. Υπάρχει λόγος που υπάρχουν τόσα προϊόντα ξυρίσματος (αφροί και τζελ) και αυτός είναι για να παραμένει το δέρμα σας απαλό και χωρίς κοψίματα. Μαλακώνουν τις τρίχες, με αποτέλεσμα να αφαιρούνται ευκολότερα και χωρίς να χρειάζεται να περάσετε πολλές φορές την περιοχή.

Μην το παρακάνετε

Οι λεπίδες του ξυραφιού πρέπει να είναι αρκετά κοφτερές, ώστε η κάθε περιοχή να μη χρειάζεται δεύτερο και τρίτο πέρασμα. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι άνδρες κόβονται στο ξύρισμα, όπως και το ότι πιέζουν αρκετά το ξυράφι στο δέρμα τους.

Το τρικ της θερμοκρασίας

Αν έχεις ξυριστεί ποτέ σε κουρείο, θα έχεις παρατηρήσει ότι ο κουρέας πρώτα βάζει μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπο. Ο λόγος είναι ότι το ζεστό νερό μαλακώνει τις τρίχες και κάνει ευκολότερο το ξύρισμά τους. Γι’ αυτό πριν απλώσεις στο πρόσωπό σου τον αφρό ξυρίσματος, ξέπλυνε το με άφθονο ζεστό νερό. Αφού τελειώσεις, ρίξε κρύο νερό στο πρόσωπό σου, το οποίο θα κλείσει τους πόρους του προσώπου σου.

Ενυδάτωση

Μετά το ξύρισμα το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο και τα προϊόντα τύπου after shave του εμπορίου μπορεί να αγριέψει το δέρμα ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας αίσθημα καύσου. Απόφυγε τα προϊόντα που περιέχουν αρωματικά έλαια και χημικές ουσίες και πες ναι στις φυτικές ενυδατικές κρέμες aloe vera, που θα δροσίσουν το δέρμα σου και θα το επαναφέρουν.

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!