MEN'S GUIDE

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μην αγχώνεσαι για τη διάρκεια του σεξ

Πολλοί άντρες ομολογούν πως αγχώνονται πως δεν έχουν αρκετή "αντοχή" στο σεξ και φοβούνται πως η σεξουαλική πράξη διαρκεί λιγότερο από όσο θα ήθελε πιθανά η σύντροφός τους. Μήπως όμως αυτός ο φόβος είναι εντελώς παράλογος;

Οι ειδικοί σε θέματα σεξ, έχουν βαρεθεί να τονίζουν πως δεν υπάρχει "ιδανική" διάρκεια στο σεξ και πως το πόσο διαρκεί μια σεξουαλική επαφή μπορεί να διαφέρει αφού επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες.


Από την άλλη οι ανδρολόγοι ορίζουν ως πρόωρη εκσπερμάτιση αυτή που συμβαίνει μόλις 1 έως 2 το πολύ λεπτά μετά τη διείσδυση, οπότε οποιαδήποτε παραπάνω διάρκεια δεν θεωρείται "πρόβλημα".
 

Το θέμα "διάρκεια" στο σεξ έχει απασχολήσει και την υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα.


Ο ψυχολόγος δρ Μπρένταν Ζιτς από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας αναφέρει πως σύμφωνα με  παλαιότερες έρευνες και έρευνα που διεξήγαγε η ομάδα του, μια σεξουαλική επαφή μπορεί να διαρκέσει από 33 δευτερόλεπτα έως 44 λεπτά.


Αυτή η χαοτική διαφορά μεταξύ της μικρότερης διάρκειας (33 δευτερόλεπτα) και της μεγαλύτερης (44 λεπτά), που κατέγραψε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 500 ζευγάρια, αποδεικνύει περίτρανα το γεγονός πως κάθε ζευγάρι έχει τον δικό του χρόνο. 


Εστιάζοντας στον γενικό μέσο όρο για να ανακαλύψουν τη «φυσιολογική» διάρκεια, προκύπτει πως αυτή βρίσκεται στα 5,4 λεπτά. Οσον αφορά την χρήση προφυλακτικού, στη συγκεκριμένη έρευνα φάνηκε πως δεν επηρεάζει τη διάρκεια, όπως άλλωστε και το εάν ο άνδρας έχει κάνει περιτομή ή όχι.

Στο gr.askmen,com διαβάσαμε και 4 ακόμη λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να σε νοιάζει η διάρκεια στο σεξ.

Το σεξ δεν είναι σπριντ, δεν είναι μαραθώνιος

Πρώτο και βασικό που πρέπει να έχεις στο μυαλό είναι ότι η διάρκεια δεν σημαίνει απαραίτητα καλό σεξ. Μια ώρα βαρετού, κακού σεξ παραμένει κακό σεξ. Αντίθετα 3 λεπτά μπορεί να είναι αρκετά για να κάνεις το επικότερο σεξ της ζωής σου.

Το κλειδί είναι η επικοινωνία

Πέρα απ' τη διείσδυση, μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα στο κρεβάτι. Όπως να της ψιθυρίζεις διάφορα. Ρώτα την πώς της αρέσει να το κάνετε και θα διαπιστώσεις ότι όχι μόνο θα γίνει καλύτερο το σεξ μεταξύ σας αλλά και η σχέση σας, ανεξάρτητα αν είστε fuckbuddies ή παντρεμένοι με παιδιά. Το dirty talk βοηθά πολύ, είτε μπει στο παιχνίδι των προκαταρκτικών είτε στο κυρίως.

Βρες άλλους τρόπους να την ευχαριστήσεις

Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές για να την κάνεις να περάσει καλά, αρκεί να μην αφήσεις την ανασφάλεια να σε κυριεύσει. Ένα καλό στοματικό σεξ είναι ικανό να τη στείλει «στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια» και να την κάνει να σε λατρέψει. Ξεκίνα τρυφερά κι απλά στη συνέχεια διάβασε τα σημάδια. Το βασικό είναι να της δείξεις ότι σε ενδιαφέρει περισσότερο να την ευχαριστήσεις παρά η δική σου διάρκεια.

 

Ίσως να διαρκείς αρκετά

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που κρατάνε πολύ περισσότερο απ' τον μέσο όρο. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία είναι καλύτερα να τη ρωτήσεις τι είναι αυτό που της αρέσει περισσότερο και -γιατί όχι- να εκφράσεις αυτά που θα ήθελες εσύ και ίσως σε βοηθούσαν να φτάσεις πιο γρήγορα στην κορύφωση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!