TV BITS

Ωρα για Φαγητό: Δείτε τι θα μας μαγειρέψει η Αργυρώ αυτή την εβδομάδα

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, καθημερινά, μας υποδέχεται στην κουζίνα της, μοιράζεται λαχταριστές συνταγές μαζί μας και ετοιμάζει μενού που τα έχουν όλα: αλμυρά και γλυκά αλλά πάντα νόστιμα και απολαυστικά. Από τη Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στις 14:00 είναι Ώρα για Φαγητό στο ΣΙΓΜΑ.

 

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου – Εύκολα και Υγιεινά

Μια λαχταριστή και νησιώτικη σαλάτα με αβγά και ντοματίνια επιβάλλεται να υπάρχει στο τραπέζι μας και γιατί όχι; Να αποτελεί και το κύριο πιάτο μας. Η κάπαρη, η γαλοπούλα και το φρέσκο τυρί κρέμα θα δώσουν ακόμη περισσότερη ένταση και απόλαυση. Αν μέχρι τώρα τα σουβλάκια κοτόπουλου ήταν τα αγαπημένα μας, από εδώ και στο εξής μαθαίνουμε να τα απολαμβάνουμε με ακόμα περισσότερη γεύση συνοδευμένα με ένα τζατζίκι λαχανικών που τα έχει όλα. Όσο για το τέλος, η Αργυρώ ετοιμάζει γρήγορα, αλλά με πλούσια γεύση, μικρά κέικ με ταχίνι και μέλι που θα γίνουν τα συνοδευτικά του καφέ μας και όχι μόνο.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου – Μαγειρικό Σχολείο

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια πίτσα με ζύμη τραγανή και με άρωμα Ιταλίας γεμισμένη με απλά υλικά, αλλά ιδανικά για να απογειώσουν τη γεύση της; Μάλλον κανείς! Το ίδιο, όμως, θα συμβεί και για όσους αγαπούν τις χορταστικές σαλάτες και αποτελούν μέρος της διατροφής τους. Η σαλάτα με σπανάκι, γαλοπούλα και τη φίνα γεύση του ροδιού δεν μπορεί να μας κρατήσει μακριά της. Για το τέλος, η αγαπημένη μας μαγείρισσα συνθέτει με τον μοναδικό της τρόπο μια κρεμώδη σάλτσα με μπλε τυρί και καρύδια για να τυλίξει τα ζυμαρικά της.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου – Αλμυρά και Γλυκά

Κέικ…, αλλά τι κέικ; Αλμυρό με πλούσια γέμιση τυριών και μορταδέλας ετοιμάζει η οικοδέσποινα και δείχνει σε όλους τον τρόπο για να το ετοιμάσουν. Σε αυτό τον πειρασμό δεν αντιστέκεται κανείς. Το ίδιο θα συμβεί, όμως, όταν επάνω στον πάγκο της θα απλώσει μια βουτυρένια ζύμη και θα ετοιμάσει την πιο λαχταριστή πάστα φλώρα με μαρμελάδα. Και πριν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν την ώρα για φαγητό… η Αργυρώ ετοιμάζει εύκολα και με λίγα υλικά μια πανακότα χωρίς ζελατίνη που "τρέμει" στο πιάτο, όπως λέει και η ίδια.

 

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου – Μαγειρεύουμε Παρέα

Για αρχή, η παρουσιάστρια ετοιμάζει μια σαλάτα ενέργειας με γλυκόξινο ντρέσινγκ και φρέσκο τυρί κρέμα με υλικά της «τα λουλούδια του χειμώνα» όπως αποκαλεί το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Για τη δεύτερη συνταγή της, μας ταξιδεύει ως την Κύπρο και μας δείχνει τα μυστικά της για τις πιο νόστιμες κυπριακές ταχινόπιτες που λιώνουν στο στόμα και για το τέλος, υποδέχεται στην κουζίνα της το σεφ Άνταμ Κοντοβάς και του δίνει σκυτάλη για να ετοιμάσει με το δικό του μοναδικό τρόπο τα νουντλς της κόμπρας με μπαχαρικά και έντονη ασιατική επιρροή.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου - Νόστιμα και Λαχταριστά

Στον πάγκο της κουζίνας της, η Αργυρώ βάζει τα αγαπημένα της ρεβίθια και ετοιμάζει μια χορταστική σαλάτα με σπανάκι, παντζάρι και γλυκόξινο ντρέσινγκ. Για τη δεύτερη επιλογή της έχει αποφασίσει να μας πείσει ότι ο πουρές δεν είναι κάτι απλό, αλλά με πολύ λίγα υλικά και αρκετή έμπνευση μπορεί να γίνει ένα ευφάνταστο πιάτο. Για το τέλος της εβδομάδας, τα πικάντικα μανιτάρια σε τηγανιά με μπόλικο λουκάνικο γαλοπούλας και φρέσκα κρεμμυδάκια, πιστεύει ότι θα είναι ίσως το ιδανικό πιάτο για μια βραδιά με φίλους που θα σερβιριστούν για κύριο γεύμα ή για μεζεδάκι, για να συνοδεύσουμε ιδανικά το κρασί ή την μπίρα μας.

 

 

 

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ

Δευτέρα με Παρασκευή στις 14:00 στο ΣΙΓΜΑ

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!