MEN'S GUIDE

Θέλεις περισσότερο σεξ; Ξεκίνα να κάνεις δουλειές στο σπίτι ή μήπως όχι;

Τώρα που λόγω του lockdown πολλά ζευγάρια αναγκάζονται να παραμένουν περισσότερες ώρες μαζί κάτω από την ίδια στέγη, το ζήτημα του ποιος θα κάνει όλες τις οικιακές δουλειές γίνεται πολύ επίκαιρο.

Είναι γεγονός, πως η πλειονότητα των ανδρών δείχνει να έχει μια... φυσική απέχθεια για δουλειές του σπιτιού όπως το σιδέρωμα, το σφουγγάρισμα, το πλύσιμο πιάτων και ρούχων κ.λπ. και αυτό καταγράφεται και σε σχετικές μελέτες.
Μάλιστα σε μια σχετική έρευνα, το 60% των ανδρών εμφανίστηκε να μη θέλει να κάνει δουλειές του σπιτιού και οι εξήγησεις που έδωσαν για αυτό ποικίλουν: Το 25% των αντρών που συμμετείχαν στην  έρευνα είπε πως δεν κάνει δουλειές γιατί οι γυναίκες τους θεωρούν πως τις κάνουν χάλια, ενώ το 10% από τους άντρες που ρωτήθηκαν είπαν πως δεν τους νοιάζει να κάνουν καλά τις δουλειές γιατί ξέρουν με βεβαιότητα πως οι κοπέλες ή οι γυναίκες τους θα τις ξανακάνουν όπως και να 'χει.

Μήπως όμως με αυτή τη στάση τους πολλοί άντρες χάνουν... πόντους στο σεξ και αυξάνουν τη πιθανότητα για χωρισμό; 

Οι γυναίκες έλκονται από άντρες που κάνουν δουλειές στο σπίτι.

Σύμφωνα με μελέτες δεκαετιών, υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους η οικιακή εργασία είναι ένα από τα κορυφαία κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των ανδρών που θεωρήθηκαν ευτυχείς σε ένα μακροχρόνιο γάμο.

Πρώτος λόγος: Για την καλή κατάσταση του σπιτιού ενδιαφέρονται κυρίως οι γυναίκες. Αυτό, όμως, απαιτεί περισσότερη χαμένη ενέργεια και σωματικό κόπο από μέρους τους. Και ενώ ο άνδρας χαλαρώνει μετά το σεξ, η γυναίκα-νοικοκυρά θέλει να χαλαρώσει για να κάνει σεξ.

Δεύτερος λόγος: Οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή του άνδρα στις κοινές δουλειές του σπιτιού ως μια κίνηση που δείχνει σεβασμό στο πρόσωπό τους. Και ένας τέτοιος σεβασμός, οφείλει να ανταποδοθεί, με τι άλλο; Καλύτερο σεξ.

Σύμφωνα με το gr.askmen.com και σύγχρονες έρευνες έδειξαν πως το να μην κάνει ένας άντρας δουλειές δημιουργεί προβλήματα στη σεξουαλική ζωή του, αφού η απάθεια και η αντιπαλότητα που προκαλεί η άρνησή τους να κάνουν δουλειές στο σπίτι, μεταφράζονται σε πολύ αραιό σεξ μέσα στο χρόνο.



Μήπως όμως οι άντρες που κάνουν οικιακές δουλειές τελικά κάνουν λιγότερο σεξ;
Μια έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχολογίας Juan March, στη Μαδρίτη της Ισπανίας, ισχυρίζεται πως οι άντρες που δεν ντρέπονται να πιάσουν το ξεσκονόπανο και το σφουγγάρι μπορεί να κερδίζουν την εύνοια της γυναίκας τους, χάνουν όμως στο σεξ.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου έκαναν έρευνες 20 ετών σε παντρεμένα ζευγάρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Βρήκαν λοιπόν πως οι άντρες που κάθονται και αφήνουν τις γυναίκες τους να κάνουν τις δουλειές στο σπίτι κάνουν περισσότερο σεξ από τους άντρες που βοηθούν στο καθάρισμα και το μαγείρεμα.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο American Sociological Review, παρά το γεγονός πως ζούμε στο 2014, στη συνείδηση μας οι δουλειές του σπιτιού γίνονται κατά 80% από γυναίκες και θεωρούνται αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Έτσι λοιπόν όταν η γυναίκα δει τον άντρα της να κάνει δουλειές αισθάνεται δυο πράγματα. Το πρώτο είναι πως ο άντρας της έχει χάσει την αρρενωπότητα του και το δεύτερο είναι πως εκείνη έχει χάσει την ικανότητα της να φροντίσει το σπίτι. Αυτό, λένε οι ειδικοί, έχει επίπτωση και στο σεξ ανάμεσα στο ζευγάρι.

Τελικά τι ισχύει;

Η λύση είναι κάπου στη μέση, αφού οι γυναίκες όντως έλκονται από τους άντρες που τηες βοηθούν στο σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θέλουν τους άντρες να κάνουν όλες τις δουλειές, απλά να βοηθούν όταν υπάρχει ανάγκη.

Μια νέα έρευνα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό Fair Share ( δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, με στόχο την ισότιμη και δίκαιη συμμετοχή κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως φύλου και φυλής στην εκπαίδευση, το γάμο, την επαγγελματική και κοινωνική ζωή) έδειξε πως ι γυναίκες είναι ικανοποιημένες με ένα σύντροφο που απλά βοηθά όταν η κατάσταση το επιβάλλει - αυτό υπολογίζεται σε πολύ κάτω από τις μισές δουλειές του σπιτιού.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!