WOMEN'S GUIDE

Αποκτήστε τέλεια μαλλιά με ένα DIY scrub για το τριχωτό της κεφαλής

Όλες γνωρίζουν πως η απολέπιση με χρήση scrubs προσφέρει λάμψη και υγιή όψη, στην επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος, ωστόσο πολλές ξεχνούν πως και το τριχωτό της κεφαλής έχει ανάγκη για απολέπιση.

Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, ενώ συνήθως συνοδεύεται με ενυδάτωση. Αυτό σημαίνει πιο υγιή επιδερμίδα και στην περίπτωση του τριχωτού της κεφαλής, η απολέπιση σημαίνει και πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά.


Σταρ όπως η Jennifer Lopez έχουν αποκαλύψει πως κάνουν απολέπιση στο κεφάλι μια φορά την εβδομάδα, ενώ η JLo λάνσαρε και ειδικό detox scrub μαλλιών (ή sculp scrub όπως συχνά το αποκαλούν) που το χρησιμοποιεί και όταν έχει ταλαιπωρήσει πολύ τα μαλλιά της.

Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας ένα τέτοιο scrub με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι.

Θα χρειαστείτε: 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, χυμό ενός λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Πώς θα το φτιάξετε: Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα.

Εφαρμογή: Βρέχετε τα  μαλλιά σας με άφθονο χλιαρό νερό. Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα στις ρίζες, σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού. Κάνετε μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις για 5 περίπου λεπτά. Τέλος ξεπλένετε καλά ώστε να απομακρυνθεί το scrub. Στη συνέχεια λούζετε τα μαλλιά σας με ένα απαλό σαμπουάν.

Μπορείτε να αποφύγετε τη μάσκα ή το conditioner στο τέλος μιας και το ελαιόλαδο είναι έξτρα ενυδατικό.

Το λεμόνι με τη σειρά του βοηθά να αντιμετωπίζεται πρόβλημα ξηροδερμίας ενώ είναι αντιοξειδωτικό. Ενώ η σόδα είναι το υλικό που βοηθά στη σωστή απολέπιση του τριχωτού.

Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και θα τα δείτε από τη πρώτη κιόλας εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!