GOSSIP

Σκοτώθηκε από ατύχημα στην Αθήνα η διάσημη τρανσέξουαλ DJ Sophie

Η Σκωτσέζα Sophie Xeon, η τρανσέξουαλ DJ και παραγωγός της ηλεκτρονικής μουσικής που τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αθήνα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών, μετά από ένα ατύχημα.

Η Sophie που θεωρούνταν εμβληματική μορφή της ηλεκτρονικής μουσικής, ήταν παραγωγός και DJ και άφησε την τελευταία της πνοή μετά από δυστύχημα που είχε, όταν γλίστρησε θαυμάζοντας την πανσέληνο.

Ο θάνατός της ανακοινώθηκε από μέλος της ομάδας της…

«Με βαθύτατη λύπη πρέπει να σας ανακοινώσω ότι η μουσικός και παραγωγός, SOPHIE πέθανε σήμερα γύρω στις 4 τα ξημερώματα στην Αθήνα όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα μετά από ένα ξαφνικό ατύχημα. Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μας είναι ο σεβασμός και η ιδιωτικότητα της οικογένειάς της. Επίσης, θα παρακαλούσαμε λίγο σεβασμό από τους θαυμαστές της και να αντιμετωπίσουν με ευαισθησία τα νέα του θανάτου της. Η SOPHIE ήταν πρωτοπόρος του νέου ήχου, ενώ θεωρούνταν μία από τις πιο επιδραστικές μουσικούς της τελευταίας δεκαετίας, όχι μόνο για τις ευφυείς παραγωγές της και τη δημιουργικότητά της. Ήταν ένα σύμβολο απελευθέρωσης», έγραφε η ανακοίνωση.

Σε ξεχωριστή δήλωση, η οικογένειά της ανέφερε: «Τραγικά η όμορφη SOPHIE μας πέθανε σήμερα το πρωί μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Πιστή στην πνευματικότητά της είχε σκαρφαλώσει για να θαυμάσει την πανσέληνο, γλίστρησε και έπεσε. Θα βρίσκεται πάντα εδώ μαζί μας».

H είδηση του θανάτου της Sophie συγκλόνισε και τον ευρέως γνωστό καλλιτέχνη, Sam Smith, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά στο Twiiter: «Ο κόσμος έχασε έναν άγγελο. Έναν οραματιστή και είδωλο για τη γενιά μας. Το φως σου θα συνεχίσει να εμπνέει πολλές επόμενες γενιές».

Η Sophie Xeon γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γλασκώβη και κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο “Nothing More to Say” το 2013. Άρχισε να γίνεται γνωστή στο ευρύτερο κοινό με μια άλλη κυκλοφορία της εκείνη τη χρονιά, το “Bipp”, και με τα τραγούδια που κυκλοφόρησε το επόμενο διάστημα.

Το 2018 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο “Oil of Every Pearl’s Un-Insides”, το οποίο ήταν υποψήφιο για βραβείο Grammy στην κατηγορία “Καλύτερο dance/electronic άλμπουμ”, ενώ οι κριτικές που έλαβε για τον δίσκο της εκείνη την χρονιά ήταν εξαιρετικές.

Η φρεσκάδα του ήχου της και η πρωτοτυπία των παραγωγών της, την οδήγησαν σε συνεργασία με τη Madonna το 2015, στο single “Bitch I’m Madonna”. Η Sophie συνεργάστηκε, επίσης, με τους Vince Staples, Let’s Eat Grandma, Charli XCX, Kim Petras και άλλους.

Η Sophie ήταν τρανς και είχε μιλήσει για την ταυτότητα φύλου σε συνέντευξή της το 2018, λέγοντας: «Το να είσαι τρανς φέρνει το σώμα έρχεται πιο κοντά στην ψυχή και το πνεύμα, ώστε αυτά τα δύο να μην πολεμούν μεταξύ τους και να αγωνίζονται να επιβιώσουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι πατέρας ή μητέρα, είσαι ένα άτομο που ψάχνει τον κόσμο και την αίσθηση του κόσμου».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!