GOSSIP

Ηθοποιός έγινε έξαλλη με όσα είπε στην tv η Βάνα Μπάρμπα

Η ηθοποιός Χριστίνα Σαμπανίκου, που ήταν μια από τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει δημόσια τον Κώστα Σπυρόπουλο, για σεξουαλική παρενόχληση, έγινε έξαλλη με τα όσα άκουσε να λέει στην τηλεόραση η συνάδελφός της Βάνα Μπάρμπα και απάντησε με μια οργισμένη ανάρτηση στο Instagram.

Σήμερα το πρωί, η Βάνα Μπαρμπα, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή γιοα το τσουνάμι καταγγελιών για άσκηση λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής βίας στο χώρο του θεάματος και του αθλητισμού και η ίδια έκανε λόγο για "ανθρωποφαγία" και φάνηκε να διαφωνεί με τον τρόπο που γίνονται αυτές οι καταγγελίες.

«Είμαι με όλες τις γυναίκες που υπέστησαν σεξουαλική και ψυχολογική βία. Και όχι μόνο με τις γυναίκες του θεάτρου» ανέφερε αρχικά η γνωστή ηθοποιός.

Και συνέχισε, κάνοντας λόγο για «τρομακτικό και ανθρωποφαγικό» τον τρόπο που γίνονται οι καταγγελίες των συναδέλφων της, υπογραμμίζοντας ότι όποιος/όποια έχει παρενοχληθεί πρέπει να πάει άμεσα στην Δικαιοσύνη.

«Κατανοώ ότι είναι πολλά τα χρόνια που σιωπούσαν αλλά δεν συμφωνώ. Δεν ζούμε στην εποχή του εμφυλίου ούτε σε δύσκολες εποχές. Δεν γίνεται να γίνονται δίκες μέσα από τα ΜΜΕ. Δεν γίνεται το ίντερνετ να καταδικάζει, να κρίνει και να αποφασίζει ποιοι φταίνε και ποιοι όχι. Το σωστό και το θέσφατο είναι να πάνε κατευθείαν στην Δικαιοσύνη» σημείωσε.

«Όχι στις τηλεδίκες. Λοιδορούμε ανθρώπους που δεν έχει αποδειχθεί ότι φταίνε. Αν πραγματικά φταίνε θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί ξαφνικά να ακούγονται ονόματα, να λοιδορούνται καριέρες, να βρίσκονται άνθρωποι στα νοσοκομεία, μόνο γιατί εμείς κάνουμε τους εισαγγελείς στην τηλεόραση και στο ίντερνετ» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Μπάρμπα ο τρόπος που γίνονται οι καταγγελίες είναι λάθος. «Λάθος ο τρόπος. Είναι ανθρωποφαγικός. Αύριο θα είμαστε κι εμείς θύματα. Γιατί δημιουργείται μια εντύπωση χωρίς να ακούσουμε την άλλη άποψη».

Ακόμα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ομερτά στον χώρο της τέχνης, ενώ είπε ότι «μην είμαστε υποκριτές. Στον χώρο μας όλοι γνωρίζουμε πώς παίζεται το παιχνίδι. Οι άνθρωποι που έχουν εξουσία δεν είναι και οι καλύτεροι άνθρωποι».

Τέλος, αναφερόμενη στην καταγγελία που έγινε για τον Γιώργο Κιμούλη, σχολίασε ότι «δεν ξέραμε ότι ο Κιμούλης ήταν δύσκολος άνθρωπος; Δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν δύσκολοι άνθρωποι στον χώρο μας».

Αυτές οι τηλεοπτικές δηλώσεις της Βάνας Μπάρμπα, εξόργισαν τη Χριστίνα Σαμπανίκου, η οποία έσπευσε μέσω Instagram να απαντήσει στη Βάνα γράφοντας:

«Η Βάνα Μπάρμπα βγήκε πάλι σήμερα στο Mega να αναρωτηθεί "γιατί τώρα;", γιατί στα social και γιατί όχι στον εισαγγελέα επιμένοντας να μας αποκαλεί συλληβδην "κορίτσια".

Άκου λοιπόν κορίτσι μου, παρόλο που είσαι Γυναίκα διακατέχεσαι από τον πιο ακραίο σεξισμό σε μια προσπάθεια συγκάλυψης γιατί συγκάλυψη θεωρείται η προτροπή όχι στα sosial media. Προφανώς είσαι πολύ μεγάλη για να κατανοήσεις την λειτουργία του διαδικτύου στην εποχή μας και πολύ μικρή για να καταλάβεις πως όλα όσα κάναμε ήταν για να σπάσει ο φόβος και η σιωπή.

Προφανώς και όσα δεν έχουν παραγραφεί πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα, συγχρόνως όμως σαν Γυναίκα θα έπρεπε να πεις ένα μπράβο που δεν νίκησε ο Φόβος και ίσως έτσι αρχίσει να γίνεται μια κάθαρση από τους λίγους -γιατί λίγοι είναι συγκριτικά με τον κόσμο που δουλεύει στο Θέατρο- που λερώνουν την Τέχνη και διαβρώνουν το σύστημα αξιών μας.

Αφού λοιπόν "γίνονται πραγματάκια" αν δεν μπορείς να σταθείς αλληλέγγυα σε όσες κυρίες βρήκαν τη δύναμη να εκτεθούν για το καλό όλων μας, μη μιλάς καλύτερα γιατί μόνο θυμηδία προκαλείς. Εντάξει "κορίτσι μου";».

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!