WOMEN'S GUIDE

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την προστασία των χεριών από το κρύο

Τα χέρια υποφέρουν πολύ τους κρύους μήνες του χρόνου επειδή, σε αντίθεση με την επιδερμίδα του προσώπου, το δέρμα των χεριών παράγει πολύ λίγο σμήγμα και επομένως παρουσιάζει εντονότερη τάση ξηρασίας και αφυδάτωσης.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών σίγουρα δεν βοηθούν στην υγεία της επιδερμίδας των χεριών, η οποία ήδη έχει επιβαρυνθεί από τη συστηματική χρήση αντισηπτικών και το συχνό πλύσιμο λόγω πανδημίας, οπότε μια ενυδατική κρέμα χεριών είναι απλά απαραίτητη.

Και μολονότι οι κρέμες χεριών είναι οι πιο δημοφιλείς καλό είναι να επενδύστε σε προϊόντα εντατικής ενυδάτωσης και πλούσιας υφής, όπως έλαια ή balms.

Προτιμήστε συστατικά που «σφραγίζουν» την υγρασία, μερικά από αυτά είναι η βαζελίνη, ουρία, γαλακτικό οξύ, γλυκερίνη , βιταμίνη Β και υαλουρονικό οξύ.

Εφαρμόστε αντηλιακή προστασία σε καθημερινή βάση.

Μία φορά την εβδομάδα κάντε μία μάσκα χεριών. Αν δεν έχετε ένα αντίστοιχο προϊόν απλώστε μία πλούσια στρώση κρέμας χεριών, φορέστε βαμβακερά γάντια και αφήστε το προϊόν να δράσει για 15 λεπτά.

Για τον καθημερινό καθαρισμό επιλέγετε σαπούνια με ουδέτερο pH και κρεμώδη υφή, που διατηρούν απαλή την επιδερμίδα.

Μία φορά την εβδομάδα κάντε απολέπιση στα χέρια. Αναμειγνύετε ένα κουταλάκι ζάχαρη με λίγες σταγόνες λεμόνι και κάνετε απαλό μασάζ . Ξεπλένετε, στη συνέχεια, με χλιαρό νερό. Εναλλακτικά, προτιμήστε ένα εξειδικευμένο προϊόν,

Τέλος να θυμάστε και τα ακόλουθα

  • Να πλένουμε τα χέρια σας μόνο με κρύο ή χλιαρό νερό. Το καυτό νερό ξηραίνει περισσότερο το δέρμα. Για το πλύσιμο των χεριών μπορείτε να χρησιμοποιείτε ειδικά έλαια.
  • Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια όταν πλένετε πιάτα ή όταν καθαρίζετε, τα οποία προστατεύουν τα χέρια από τα επιθετικά μέσα καθαρισμού.
  • Να φοράτε πάντα γάντια και αντηλιακό στα χέρια ακόμα και τον χειμώνα. Ο κρύος και ξηρός αέρας βλάπτει πολύ το ευαίσθητο δέρμα.
  • Να έχετε στην τσάντα σας κρέμα για τα χέρια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!