MEN'S GUIDE

Οι μύθοι για τον ανδρικό αυνανισμό που πρέπει να αποβάλεις

Δεν χρειάζεται να σου πούμε πως προφανώς και δεν ισχύει πως ο αυνανισμός προκαλεί... τύφλωση, αλλά εκτός από αυτόν τον μάλλον... φαιδρό "μύθο", δυστυχώς συνεχίζουν να επικρατούν και άλλοι μύθοι που σχετίζονται με τον ανδρικό αυνανισμό.

Οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν λόγο για "υπερβολικά συχνό αυνανισμό" και τον συνδέουν με προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία. 


Ωστόσο οι επιστήμονες εξηγούν πως δεν υπάρχει καν η έννοια “υπερβολικός αυνανισμός” και ότι στην πραγματικότητα ο αυνανισμός συνδέεται μόνο με μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία, όπως η απελευθέρωση συσσωρευμένης έντασης.

Επίσης οι άνδρες μπορούν να επωφεληθούν από αυνανισμό, μειώνοντας την εμφάνιση κρυολογήματος ή ακόμα και την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι κάποια συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, αυξάνοντας τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων στην κυκλοφορία του αίματος. 


Επίσης, έρευνα έχει δείξει ότι η μείωση του καρκίνου του προστάτη συνδέεται με την συχνότητα εκσπερμάτισης.
 

Όσο για την ιδέα ότι ο συχνός αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία, πρόκειται για μία ακόμα ανακρίβεια. Αυτό που, ενδεχομένως, να συμβεί είναι ότι ένας άντρας μπορεί να συνηθίσει σε ορισμένες πρακτικές -για παράδειγμα, την “γρήγορη” εκτόνωση ενός αυνανισμού- ώστε στην συνέχεια δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην συνουσία.

Αν ο άντρας συνηθίσει -μέσω του αυνανισμού- να εκσπερματίζει μέσα σε λίγα λεπτά κάθε φορά, τότε δυσκολεύεται να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ και αυτό του προκαλεί άγχος και, μοιραία, στυτική δυσλειτουργία. Αυτή όμως οφείλεται στο άγχος του, ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει την σύντροφό του, και όχι σε κάποιο βιολογικό του πρόβλημα.

Όσον αφορά τώρα το αν έχει ο αυνανισμός παρενέργειες, αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με το ενδεχόμενο ελαφρύ τραυματισμό η κάποια ευαισθησία στο δέρμα των γεννητικών οργάνων ή ακόμη και πρήξιμο όταν υπάρχει μεγάλη συχνότητα.

Αυτές βέβαια οι παρενέργειες είναι ήπιες και υποχωρούν μόνες τους μέσα σε λίγες μέρες. Οι πιο βασικές παρενέργειες έχουν να κάνουν ενδεχομένως με την ενοχή που νιώθουν οι άνθρωποι λόγω πνευματικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά και η μειωμένη αίσθηση στο σεξ για κάποιους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!