GOSSIP

Eurovision 2021: Δείτε ποιο είναι το "σενάριο Β" που επέλεξαν οι διοργανωτές

Μολονότι μετά την περσινή ματαίωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, οι διοργανωτές ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη φετινή διοργάνωση στο Ρότερνταμ τον ερχόμενο Μάιο, η συνέχιση της πανδημίας, ανάγκασε τους διοργανωτές να ανακοινώσουν πως τελικά έχουν επιλέξει το plan b που είχαν καταστρώσει και επιφυλάσσονται και για μελλοντικές πιθανές τροποποιήσεις στα πλάνα τους.

Όπως αναφέρει το eurovisionworld.com, το "σχέδιο Β" που αναγκάστηκαν να επιλέξουν η EBU και οι NPO, NOS και AVROTROS (οι Ολλανδοί που θα διοργανώσουν και θα μεταδώσουν το διαγωνισμό) προβλέπει την αυστηρή τήρηση των αποστάσεων μεταξύ όσων θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, τα συχνά τεστ για Covid -19 και την τήρηση ενός πολύ αυστηρού πρωτοκόλου από όλους (από τους τραγουδιστές και τις αποστολές, μέχρι τα τηλεοπτικά συνεργεία κ.λπ.) 


Αυτό σημαίνει πως είναι βέβαιο πως θα μειωθεί δραματικά ο αριθμός των ατόμων που θα απαρτίζουν τις αποστολές των χωρών και όσων θα παρακολουθήσουν από κοντά το διαγωνισμό, ενώ ο υπεύθυνος του διαγωνισμού Martin Österdahl άφησε ανοιχτό το σενάριο να αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες να μην υπάρχει καθόλου κοινό.


Παράλληλα μειώθηκε σε μόνο 500 άτομα ο αριθμός των δημοσιογράφων που θα βρίσκονται στο χώρο του διαγωνισμού, ενώ δημιουργήθηκε ένα νέο online  κέντρο Τύπου όπου θα μπορέσουν να εργαστούν 1000 επιπλέον ρεπόρτερ.

Το σενάριο Β, προβλέπει πως αν κάποιοι από τους διαγωνιζόμενους δεν μπορέσουν τα ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ (λόγω απαγορευτικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας) τα τραγούδια τους θα μεταδοθούν με βιντεοσκοπημένες εμφανίσεις, όσοι πάλι φτάσουν το Ρότερνταμ θα εμφανιστούν κανονικά live στη σκηνή.


Θα υπάρξουν συνολικά 9 σόου (6 πρόβες, δύο ημιτελικοί και ο τελικός) στο χώρο της διοργάνωσης το Ahoy Arena με μειωμένο ή χωρίς καθόλου κοινό (ανάλογα με τα μέτρα που θα έχει επιβάλλει εκείνο το διάστημα η ολλανδική κυβέρνηση) και θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία στο Ρότερνταμ, πάντα με την τήρηση μέτρων ασφαλείας.

Τέλος οι διοργανωτές τονίζουν πως στόχος τους παραμένει να γίνει κανονικά η διοργάνωση τον Μάιο και εύχονται όλοι οι διαγωνιζόμενοι να μπορούν να εμφανιστούν Live στη σκηνή, αλλά πρώτο μέλημά τους είναι να μειωθεί η μετάδοση του κορωνοϊού.


Για αυτό το λόγο, όλα τα μέλη των αποστολών των χωρών θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ και να έχουν βγει αρνητικοί, τουλάχιστον 72 ώρες πριν ταξιδέψουν προς Ολλανδία, ενώ για 5 μέρες θα πρέπει να παραμείνουν στα ξενοδοχεία τους. Οι μόνες μετακινήσεις που θα επιτρέπεται να κάνουν είναι για τις πρόβες και για τις εμφανίσεις στο Ahoy Center ή σε άλλα events που θα έχουν οργανώσει οι Ολλανδοί διοργανωτές.

Δείτε το κείμενο με τα όσα αναφέρει το Plan B


 

 



 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!