MEN'S GUIDE

Οι δύο απλές ασκήσεις που προτείνει ένας γιατρός για καλύτερες στήσεις

Είναι γνωστό πως η άσκηση βοηθά στην αποφυγή εμφάνισης στυτικών δυσλειτουργιών, αφού η άθληση συντελεί στη συνολική βελτίωση της υγείας του οργανισμού. Όμως όταν μιλάμε για το φόβο εμφάνισης στυτικών δυσλειτουργιών, υπάρχουν ορισμένες πιο στοχευμένες ασκήσεις που μπορεί εύκολα να τις κάνει ακόμα και κάποιος που δεν γυμνάζεται εντατικά ή συστηματικά.

Οι πιο γνωστές τέτοιες ασκήσεις είναι οι ασκήσεις Kegel, δηλαδή οι ασκήσεις των πυελικών μυών, αλλά σε ένα άρθρο είδαμε και δύο ακόμη παραλλαγές αυτών των ασκήσεων.

Όπως διαβάζουμε στο gr.askmen.com τα στοιχεία που δημοσίευσε το επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine σχετικά με την στυτική δυσλειτουργία μιλούν για ένα ποσοστό 30-50%, με το μεγαλύτερο από αυτό να αφορά σε άντρες πάνω από τα 40. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και αν είσαι νεότερος, δεν σημαίνει ότι αποφεύγεις τον κίνδυνο. Όσον αφορά στην πρόωρη εκσπερμάτωση, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για πολλούς νέους άντρες: πάνω από 30%.

Για να προλάβεις κάτι τέτοιο, ο Dr Patrick Owen, αναδεικνύει δύο ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι ανά πάσα στιγμή ώστε να βελτιώσεις τη δύναμη των στύσεων σου όσο μεγαλώνεις και να σε αποτρέψει από μια πρόωρη εκσπερμάτωση όσο είσαι ακόμη νέος.

Η πρώτη άσκηση επικεντρώνεται στην ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους. Πολύ απλά, σφίγγεις και χαλαρώνεις τους μυς που χρησιμοποιείς για να διακόψεις την ούρηση (ή και τα αέρια), η λεγόμενη και άσκηση Kegel. «Mια μελέτη που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο απέδειξε ότι το 40% των αντρών που έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία ανέκτησαν μια σταθερή διατήρηση της στύσης τους μετά από τρεις μήνες διαρκούς προπόνησης των μυών του πυελικού εδάφους. Το υπόλοιπο 60% βελτίωσε αισθητά το πρόβλημα», λέει ο Owen.

Η δεύτερη ομάδα ασκήσεων, που βοηθά τόσο στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας όσο και της πρόωρης εκσπερμάτωσης είναι τα βαθιά καθίσματα και οι σανίδες.

  • Όταν εκτελείς ένα βαθύ κάθισμα -χωρίς μπάρα-, φρόντισε να σφίγγεις καλά τους μυς του πυελικού εδάφους τη στιγμή που ετοιμάζεσαι να σηκωθείς, μένοντας στη βαθιά θέση για μερικά δευτερόλεπτα. Ανεβαίνοντας, χαλαρώνεις τους εν λόγω μύες.
  •  Όσον αφορά στις σανίδες, εκεί δεν κάνεις τίποτε άλλο παρά να κρατάς τη στάση σου εντελώς σταθερή για ένα λεπτό ή περισσότερο.


«Εκτελώντας αυτές τις ασκήσεις όσο πιο τακτικά μπορείς -ιδίως λίγη ώρα πριν το σεξ-, θα διαπιστώσεις δραστική αλλαγή στη διάρκεια των στύσεών σου», τονίζει ο Dr Owen.

Αυτές είναι οι ασκήσεις για καλύτερο σεξ

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!