MEN'S GUIDE

Η επιστήμη μάλλον "ακυρώνει" την πιο κοινή δικαιολογία για να μην κάνεις σεξ

Δεν είναι ανάγκη να σου πούμε πως η πιο συνηθισμένη δικαιολογία για να αποφύγει μια γυναίκα το σεξ είναι πως έχει πονοκέφαλο, αφού πιθανά να την έχεις ακούσει και από τη σύντροφό σου. Όμως η επιστήμη, μάλλον ακυρώνει αυτή τη δικαιολογία που συχνά την χρησιμοποιούν και οι άντρες.

Πολλοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως το σεξ όχι μόνο δεν εντείνει ένα πονοκέφαλο, αλλά μπορεί και να τον καταπολεμήσει!

«Θα μπορούσε να είναι ο αυνανισμός, το στοματικό σεξ ή και ολοκληρωμένη πράξη -όσο υπάρχει κορύφωση το σώμα εκκρίνει συγκεκριμένες χημικές ουσίες, οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες» δήλωσε η Dr. Jennifer Wilder στο the Daily Dot.

Όπως διαβάζουμε στο gr.askmen.com τα ίδια δήλωσε και ο νευρολόγος Hamid Sami: "ένας πολύ καλός τρόπος για να εκτονωθούν οι πονοκέφαλοι είναι το σεξ. Αφού εκτός από τα παυσίπονα, έχει και το σεξ τη δυνατότητα -ακριβώς επειδή χαλαρώνει το σώμα- να παράγει ενδορφίνες και οξυτοκίνη".

Μάλιστα σε έρευνα που είχε δημοσιευτεί το 2013, μια ομάδα Γερμανών ερευνητών είχε αποδείξει και με πειραματικό τρόπο, παίρνοντας ως δείγμα 800 διαφορετικούς ανθρώπους που έπασχαν από πονοκεφάλους, πώς το σεξ όχι απλά βοηθάει στο να περάσει ο πονοκέφαλος αλλά βοηθάει περισσότερο και από τα παυσίπονα.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το σεξ μπορεί όντως να προκαλέσει έναν πονοκέφαλο. Στο iatropedia.gr διαβάζουμε πως υπάρχουν δύο τύποι σεξουαλικών πονοκεφάλων:

  • Ένας θαμπός πόνος στο κεφάλι και τον λαιμό, που εντείνεται καθώς ο σεξουαλικός σας… ενθουσιασμός αυξάνεται
  • Ένας ξαφνικός, σοβαρός, παλλόμενος πονοκέφαλος, που εμφανίζεται λίγο πριν, ή κατά τη στιγμή του οργασμού

Βέβαια και οι δυο προκαλούνται μετά ή κατά τη διάρκεια του σεξ, οπότε αν η σύντροφός σας θέλει να αποφύγει τη σεξουαλική επαφή γιατί ήδη έχει πονοκέφαλο, μπορείτε να της πείτε πως η επιστήμη επιβεβαιώνει πως το σεξ μπορεί να είναι φάρμακο για τον πονοκέφαλο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!