GOSSIP

Το στεφάνι που έστειλε η Markle στην κηδεία ήταν γεμάτο συμβολισμούς

Απούσα ήταν η Meghan Markle από την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, αφού λόγω εγκυμοσύνης, αναγκάστηκε να παραμείνει στις ΗΠΑ και να παρακολουθήσει την κηδεία του Φίλιππου στην τηλεόραση. Είχε όμως φροντίσει να τιμήσει τον παππού του συζύγου της με ένα δικό της μοναδικό τρόπο.

 Στη κηδεία που έγινε στο κάστρο του Ουίνδσορ, είδαμε τον Harry να συναντά ξανά τον αδελφό του William και τη σύζυγό του Kate και μάλιστα οι τρεις τους αποχώρησαν μαζί συνομιλώντας, μετά την ένταση που λέγεται πως επικράτησε, μετά τη διαβόητη συνέντευξη των Harry και Meghan στην Oprah.



Φυσικά ο Harry δεν είχε τη σύζυγό του στο πλευρό του, αφού λέγεται πως δεν ταξίδεψε από τις ΗΠΑ, λόγω εγκυμοσύνης, αλλά κάποιοι σχολιάζουν πως η ίδια δεν ήθελε η επιστροφή της στην Αγγλία να επισκιάσει την κηδεία του Φίλιππου, τον οποίο συμπαθούσε πολύ.


Η Meghan φρόντισε να τιμήσει με το δικό της τρόπο τον Φίλιπππο και έστειλε στην κηδεία ένα στεφάνι και ένα ιδιόχειρο σημείωμα.


Το στεφάνι, το δημιούργησε σε συνεργασία με τον ίδιο ανθοπώλη με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο γάμο της και του ζήτησε να βάλει  στο στεφάνι το φυτό άκανθο (Acanthus mollis) που φυτρώνει σε πολλά σημεία της Ελλάδας και αποτελεί φυτικό σύμβολο στην τέχνη της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας (από τους κίονες κορινθιακού ρυθμού μέχρι και τα πιο σύγχρονα νεοκλασικά ακροκέραμα) για να τιμήσει την ελληνική καταγωγή του πρίγκιπα Φίλιππου.


Το στεφάνι περιείχε και γαλανάγκαθα (sea holly) το γνωστό αγκάθι με τα γαλανά χρώματα που η επίσημη ονομασία του είναι Eryngium maritimum και φύεται στις παραλίες. Με αυτό η Meghan θέλησε να τιμήσει τις στενές σχέσεις του Φίλιππου με το Ναυτικό.


Το ίδιο στεφάνι περιείχε και μπλε καμπανούλες που συμβολίζουν την ευγνωμοσύνη και την αιώνια αγάπη, δεντρολίβανο που συμβολίζει την αιώνια μνήμη, λεβάντα που συμβολίζει την αφοσίωση και ρόδα γιατί ο Φίλιππος είχε γεννηθεί τον Ιούνιο.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!