MEN'S GUIDE

Μάθε τί τρώει ο κινηματογραφικός... Superman και παραμένει φέτες

Ο 38χρονος Βρετανός ηθοποιός Herny Cavill, έγινε σταρ πρώτου μεγέθους όταν ενσάρκωσε τον Superman στη μεγάλο οθόνη και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το κορμί του, το οποίο είναι μάλλον ιδανικά γραμμωμένο χωρίς υπερβολές.

"Αυτόν τον καιρό είμαι στην καλύτερη φόρμα της ζωής μου", είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του στο βρετανικό Men’s Health με αφορμή τον ρόλο του στη σειρά The Witcher του Netflix. "Και από ό,τι έχω κάνει για τη σωματική διάπλαση μου, νομίζω ότι η αερόβια προπόνηση με άδειο στομάχι και μια τακτοποιημένη διατροφή όλη μέρα, λειτουργεί ακόμη καλύτερα", ανέφερε και αποκάλυψε το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθεί εδώ και καιρό με σκοπό την αύξηση της μυϊκής του μάζας.

Το πρωινό

Ο ηθοποιός ξεκινά την μέρα του με 30 λεπτά καρδιοαναπνευστικών ασκήσεων, νηστικός, μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι. Ο λόγος; Πολλαπλάσια καύση λίπους, ιδίως γύρω από την κοιλιά.

Αμέσως μετά, ο Cavil αρχίζει την διαδικασία θρέψης των μυών του με μεγάλες δόσεις πρωτεΐνης, από ομελέτα και ζαμπόν από μοσχαρίσιο μπούτι συν ένα μεγάλο milk shake με πλιγούρι βρώμης, με σκοπό την επισκευή των μυών του, την επαναφόρτιση του μυϊκού γλυκογόνου και τον επαρκή κορεσμό του στομαχιού του μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.

Το μεσημεριανό

Το τυπικό μεσημεριανό γεύμα του Cavill αποτελείται συνήθως από ένα κοτόπουλο με κάρι και ρύζι γιασεμιού συν ένα μήλο για επιδόρπιο: περισσότερες πρωτεΐνες, περισσότεροι υδατάνθρακες, περισσότεροι μυς, κάτι που είναι ιδιαίτερα αναγκαίο για μια απογευματινή συνεδρία με βάρη με υψηλές απαιτήσεις ενέργειας, δύναμης και αντοχής. "Προτιμώ να προπονούμαι με λιγότερο φορτίο αντίστασης και να επιμένω σε περισσότερες επαναλήψεις και σετ, με στόχο την καλύτερη γράμμωση των μυών μου", λέει ο ηθοποιός.

Το δείπνο

Ο Henry Cavill τελειώνει την ημέρα του με τον ίδιο τρόπο που την ξεκίνησε: περισσότερες πρωτεΐνες. Αυτή τη φορά, επιλέγει βουβαλίσιο φιλέτο με ζυμαρικά ολικής άλεσης. "Το κρέας του βουβαλιού είναι μια φυσική πηγή κρεατίνης, πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά πολύ χαμηλότερο σε θερμίδες και λίπος από κάθε άλλο κρέας. Απ’ την άλλη, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης περιέχουν υδατάνθρακες βραδείας πέψης, γεγονός που βοηθά ακόμη περισσότερο στο κάψιμο λίπους κατά την διάρκεια αφομοίωσής τους από το έντερο και την περαιτέρω γράμμωση των μυών", συμβουλεύει. Win-win.

Το "ελεύθερο" γεύμα της βδομάδας

Η αποζημίωση που απολαμβάνει μια φορά τη βδομάδα ο Cavill είναι μια πίτσα. Χωρίς περιορισμούς στην ποσότητα και την σύνθεση (ακόμη και κορεσμένα λιπαρά), αλλά μόνο ως μεσημεριανό γεύμα. "Έτσι κι αλλιώς, στην απογευματινή προπόνηση θα "κάψω” τα πάντα", λέει.

"Νομίζω ότι τώρα βρήκα τον τέλειο ρυθμό για την ανάπτυξη και γράμμωση των μυών μου δίχως να στερούμαι τίποτε. Ξέρω ότι οι τροφές μου είναι σωστές και πως η πρωινή αερόβια προπόνησή μου με άδειο στομάχι δουλεύουν ιδανικά για τους στόχους μου. Και δεν πεινάω όλη μέρα, γεγονός που μου επιτρέπει να μην αισθάνομαι νευρικότητα, άγχος ή βαρεμάρα, όταν κάθε απόγευμα έχω να προπονηθώ με τα βάρη στο γυμναστήριο".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!