MEN'S GUIDE

Μάθε γιατί οι ρακέτες στην παραλία είναι μια πολύ καλή προπόνηση

Υπάρχουν πολλοί που ενοχλούνται με τα αλλεπάλληλα... τάκα τούκα όσων παίουν ρακέτες στην παραλία και τα μπαλάκια που εμφανίζονται από το πουθενά πάνω στους λουόμενους στις πλαζ, αλλά η επιστήμη έχει δείξει πως οι ρακέτες, είναι μια πολύ καλή μορφή άθλησης και σίγουρα είναι ιδανική επιλογή τους θερινούς  μήνες, που οι περισσότεροι προτιμούν τις βόλτες σε μια παραλία από την επίσκεψη σε ένα γυμναστήριο.

Φυσικά αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι πάντα να φοράς αντηλιακό και γενικά να προσέχεις την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και βέβαια θα πρέπει να αποφεύγεις να ενοχλείς τους άλλους λουόμενους για να μη βρεθείς να μπλέκεις σε καβγάδες.


Επίσης θα πρέπει να θυμάσαι πως και οι ρακέτες είναι ένα σπορ, άρα πριν ξεκινήσεις να παίζεις θα πρέπει να κάνεις ζέσταμα όπως θα έκανες και πριν την κλασική προπόνησή σου.

Αν τηρήσεις όλα αυτά τότε οι ρακέτες έχουν πολλά να σου προσφέρουν.
 

«Υπάρχουν πολλά οφέλη από τα παιχνίδια στην παραλία. Η άμμος μειώνει τους κραδασμούς στις αρθρώσεις, δυναμώνει τα πόδια και αυξάνει την ισορροπία», ανέφερε ο γιατρός Kalpesh Parmar του Πανεπιστημίου Birmingham. Σύμφωνα με ολλανδική έρευνα, τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν ρακέτα, ελαττώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιου καρδιαγγειακού νοσήματος και αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έπαιζαν παιχνίδια με ρακέτα είχαν 56% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο. Advertisement Σύμφωνα με τους ερευνητές, η διαφορά τους είναι ότι στα αθλήματα αυτά, χρειάζεται πλευρική κίνηση. Ο αθλούμενος κινείται τόσο μπροστά και πίσω, όσο και δεξιά και αριστερά. Γι αυτό όσοι παίζουν ρακέτες, αποκτούν καλύτερη ισορροπία.  «Τα παιχνίδια με ρακέτα, όπως είναι το τέννις, το πινγκ-πονγκ και οι ρακέτες στην παραλία είναι ιδανική άσκηση για πολλούς ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας» ανέφερε ο φυσιοθερεπευτής Vijay A. Daryanani. “Εκ.τός από καλή άσκηση για το καρδιαγγειακό σύστημα, οι ρακέτες βοηθούν στην ενδυνάμωση τόσο του πάνω όσο και του κάτω μέρους του σώματος. Μπορούν να παίξουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το επίπεδο δυσκολίας προσαρμόζεται στη φυσική κατάσταση».

Κατά τους ερευνητές, οι ρακέτες βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς οι παίκτες καλούνται να αποφασίσουν γρήγορα και άμεσα την επόμενη κίνησή τους, ενώ βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση. Ανάλογα με το βάρος και το πόσο κινείται ο παίκτης, μπορεί να χάσει μέχρι και 319 θερμίδες σε παιχνίδι μισής ώρας....

Συγκεκριμένα, οι ρακέτες γυμνάζουν κυρίως τις μυϊκές ομάδες του κορμού και των άνω άκρων (στήθος, πλάτη, ώμοι, δικέφαλοι, τρικέφαλοι, κοιλιακοί, πλάγιοι κοιλιακοί), ενώ περισσότερο από όλα ευνοούνται οι ώμοι σας, επίσης αν δεν αφήνεις το μπαλάκι να πέφτει διαρκώς, αυτά τα μικρά βηματάκια που θα κάνεις για να το φτάσεις κόντρα στην αντίσταση της άμμου, συνιστούν ένα μέτριο πρόγραμμα άσκησης και των κάτω άκρων. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!