MEN'S GUIDE

Τα 4 tips για να φροντίζεις σωστά τα μαλλιά σου στις διακοπές

Κάτι οι βουτιές στη θάλασσα και σε πισίνες, κάτι ο  δυνατός καλοκαιρινός αέρας και ήλιος, είναι βέβαιο πως στις διακοπές σου τα μαλλιά σου έχουν αυξημένες ανάγκες φροντίδας, αλλά η ανεμελιά των διακοπών δεν σου επιτρέπει να τους αφιερώσεις όσο χρόνο θα έπρεπε. Υπάρχουν όμως κάποια βασικά πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Στο gr.askmen.com διαβάσαμε μια λίστα με τα ακόλουθα χρήσιμα tips.

Προγραμμάτισε σωστά το πόσο συχνά θα λούζεσαι

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άντρες στην περιποίηση των μαλλιών τους τώρα το καλοκαίρι είναι ότι, λόγω της ζέστης του περιβάλλοντος καθώς επίσης και των μεγάλων ποσοτήτων ιδρώτα που παράγει το σώμα, καταλήγουν να πλένουν τα μαλλιά τους καθημερινά. Ωστόσο, η συνήθεια αυτή μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικό πρόβλημα στην υγεία των μαλλιών, αφού έχει αποδειχτεί ότι το συχνό λούσιμο στερεί από τα μαλλιά τη φυσική λιπαρότητά τους, οδηγώντας ακόμη και στην εμφάνιση ξηροδερμίας. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να «επιβάλεις» στον εαυτό σου μια συγκεκριμένη ρουτίνα λουσίματος. Να έχεις, δηλαδή, προαποφασίσει ποιες ημέρες της εβδομάδας θα λούζεσαι και να ακολουθείς το συγκεκριμένο «πρόγραμμα» όσο μπορείς πιο πιστά.

Αν κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, είτε επειδή βρίσκεσαι σε διακοπές, οπότε βουτάς καθημερινά στη θάλασσα, είτε επειδή χρησιμοποιείς σε ημερήσια βάση προϊόντα styling, τότε καλό θα ήταν να δώσεις ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε αυτά που ακολουθούν.

Λούσου μόνο με conditioner

Θέλεις να διατηρήσεις τα μαλλιά σου λαμπερά και υγιή στην καρδιά του καλοκαιριού; Αν ναι, δοκίμασε που και που να τα λούζεις μόνο με conditioner. Μπορεί η συγκεκριμένη πρακτική να ξενίσει κάποιους, όμως καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι το λούσιμο μόνο με μαλακτικό σε τακτά χρονικά διαστήματα αποτελεί τον πιο σίγουρο τρόπο για να επαναφέρεις στα μαλλιά σου την πολυπόθητη φυσική λιπαρότητα και λάμψη. Πόσο συχνά μπορείς να κάνεις το συγκεκριμένο κόλπο; Την απάντηση θα στη δώσει το ίδιο το μαλλί σου, μέσα από την εικόνα και την αίσθηση που έχει.

Συνήθως πάντως, αρκούν ένα - δύο τέτοια λουσίματα εβδομάδα, αναλόγως με το πόσο ταλαιπωρημένο είναι το τριχωτό της κεφαλής σου αλλά και με το πόσο συχνά συνηθίζεις να λούζεσαι «κανονικά» τώρα το καλοκαίρι.

Χρησιμοποίησε ειδικό λάδι για τα μαλλιά σε καθημερινή βάση

Τα μαλλιά σου δε διαφέρουν και πολύ από ένα φυτό ως προς τη φροντίδα που χρειάζονται κατά τους θερινούς μήνες. Ως εκ τούτου, έχουν ανάγκη από υγρασία και περιποίηση. Ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και σπαστά, ένα καλό τρικ για να τα διατηρήσεις σε καλή κατάσταση τώρα που το θερμόμετρο κτυπάει κόκκινο είναι απλώνοντας πάνω τους λίγο λάδι για τα μαλλιά μετά το λούσιμο και πριν βγεις από το σπίτι - μια ποσότητα στο μέγεθος του κέρματος των πενήντα λεπτών αρκεί.

Κάνοντας κάτι τόσο απλό, θα βοηθήσεις τα μαλλιά σου να παραμείνουν σωστά ενυδατωμένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι υγιή μαλλιά είναι τα σωστά ενυδατωμένα μαλλιά.

 

Μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι τακτικά τον κουρέα

Οι τακτικές επισκέψεις στον κουρέα σου επιβάλλονται όχι μόνο για «αισθητικούς» λόγους αλλά και για την καλή υγεία των μαλλιών σου. Ο λόγος; Το καλοκαίρι τα μαλλιά αποδεδειγμένα μακραίνουν πιο γρήγορα, γεγονός που βοηθά την εμφάνιση «ψαλίδας» που αποδυναμώνει την τρίχα. Οπότε ναι, αυτές τις μέρες ο κουρέας είναι ακόμα πιο απαραίτητος.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!