GOSSIP

Νέα στοιχεία για το πως ακριβώς συνέβη το τροχαίο του Mad Clip [βίντεο]

Τις συνθήκες που οδήγησαν στο μοιραίο τροχαίο και το θάνατο του τράπερ Mad Clip, κλήθηκαν να εντοπίσουν οι πραγματογνώμονες.

O πραγματογνώμονας ατυχημάτων, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, περιέγραψε στις τηλεοπτικές κάμερες, τί ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης.

«Ο οδηγός ενεργεί επιθετική οδήγηση. Κάνει μια προσπέραση πάνω στην στροφή, κάτι που φαίνεται πως είναι πολύ επιθετικό. Κατά τη διαδικασία της πρώτης διασταύρωσης έχει ανεξέλεγκτη πορεία. Μιλάμε πάντα για την πρώτη στροφή και όχι για τη δεύτερη που έγινε η εκτροπή…

Φαίνεται ότι ο οδηγός κινήθηκε από αριστερά προς δεξιά, προσέκρουσε πάνω στην άκρη του πεζοδρομίου από τα δεξιά και στη συνέχεια, 45-50 μέτρα από το σημείο της εκτροπής στο πεζοδρόμιο, φεύγει διαγωνίως πλαγιολισθόντας. Τα ίχνη σύγκρουσης στο όχημα, μιλάμε για ταχύτητα σύγκρουσης περίπου στην ταχύτητα 100 χιλιομέτρων. Συνεπώς πριν το ατύχημα θα είχε πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Έτρεχε περί τα 150 χιλιόμετρα πριν τη σύγκρουση. 145 με 150 χιλιόμετρα είναι μια λογική ταχύτητα» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχαλόπουλος, συμπληρώνοντας πως το σημείο που έγινε το ατύχημα είναι μια κλειστή στροφή που οι οδηγοί δεν μπορούν να την ξεπεράσουν με ασφάλεια, έχοντας ταχύτητα πάνω από 70. Ο Mad Clip ωστόσο μπήκε στην στροφή με σχεδόν διπλάσια ταχύτητα.

«Ακόμη κι αν φορούσε ζώνη και με πολύ μικρότερες ταχύτητες, αυτές οι συγκρούσεις είναι θανατηφόρες. Τα οχήματα και τα σώματα των οδηγών, δεν μπορούν να μελετηθούν για να αντέχουν σε πλευρικές συγκρούσεις. Γνωρίζουν όλοι ότι η επιθετική οδήγηση σκοτώνει» ανέφερε επίσης ο πραγματογνώμονας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!