GOSSIP

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη έσπευσε να βοηθήσει σεισμόπληκτους στην Κρήτη

Το γνωστό μοντέλο και πρώην παίκτρια του My Style Rocks, ετοιμάζεται να ντυθεί νυφούλα και η ίδια έσπευσε να προσφέρει όση βοήθεια μπορούσε στους σεισμόπληκτους στην Κρήτη.

Το tlife.gr που δημοσιεύει και φωτογραφίες από την πρόσφατη επίσκεψη της Δήμητρας στην Κρήτη, εξηγεί πως το μοντέλο, ξεκίνησε να ασχολείται με τον εθελοντισμό από το 2018 όταν βρέθηκε στο πλευρό των πυρόπληκτων της Αττικής.
 

«Πήρα την πρωτοβουλία να κατέβω στην Κρήτη όταν άκουσα ότι γίνονται διαχωρισμοί. Δεν έχει να κάνει αν το σπίτι σου είναι κίτρινο, πράσινο, κόκκινο, αλλά έχει να κάνει με τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζεται ο κόσμος. Μιλάμε για σπίτια και ανθρώπους, όπου οι περισσότεροι ήταν άνω των 60 και 70 ετών. Η κατάσταση δυστυχώς δεν ήταν καθόλου καλή στην Κρήτη. Αρχικά λίγες ώρες μετά τον πρώτο σεισμό επικράτησε ένας μεγάλος πανικός. Ξεκίνησαν βέβαια από νωρίς να καταφτάνουν πράγματα πρώτης ανάγκης τα οποία κάποιοι παίρνανε, κάποιοι δεν παίρνανε. Αυτή η κατάσταση ήταν πρωτόγνωρη για τους ανθρώπους εκεί», περιγράφει η Δήμητρα Αλεξανδράκη.

Η αγωνία στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας και η ζωή στα χωριά της Κρήτης: «Υπάρχουν όμως και νέοι άνθρωποι, όπως ένα ζευγάρι που γνώρισα μόλις 30 ετών με δύο παιδιά, οι οποίοι ζουν εκεί και δεν θα ήθελαν να εξαφανιστούν αυτά τα χωριά.  Είναι  πάρα πολλά χωριά τα οποία κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον χάρτη. Κάποιοι ηλικιωμένοι άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά το σεισμό και έφυγαν για το Ηράκλειο να μείνουν μαζί με τα παιδιά τους. Αν οι οικογένειες εγκαταλείψουν το Αρκαλοχώρι θα κλείσει και το σχολείο εκεί στο οποίο και πάνε παιδιά και από τα γύρω χωριά». 

Για τις καταστροφές και τα χωριά που κινδυνεύουν να χαθούν από τον χάρτη: «Πάνω από 1000 σπίτια είναι αυτά τα οποία έχουν υποστεί ζημιές και θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η ανακατασκευή των κτιρίων. Την ώρα που ήμουν στο Αρκαλοχώρι έγιναν πέντε μετασεισμοί. Μετασεισμοί όμως γίνονται συνέχεια στο χωριό. Σε πιάνει η ψυχή σου όταν βρίσκεται σε ένα τέτοιο μέρος. Είδα σπίτια τα οποία όχι μόνο ήταν με καταστροφές και ρωγμές, αλλά τα είχε ρουφήξει κυριολεκτικά η γη προς τα κάτω».

Για την Δήμητρα Αλεξανδράκη όλα ξεκίνησαν στο Μάτι τρία χρόνια πριν: «Πάνω απ΄όλα είμαστε άνθρωποι! Κάτι που έχουμε ξεχάσει οι περισσότεροι σήμερα.  Πριν από τρία χρόνια βρέθηκα στο Μάτι και στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης όπου ενημερώθηκα πως ζητούνταν εθελοντές. Πήγα μόνη μου, δεν το δημοσιοποίησα ποτέ, δεν το είπα ποτέ και κυρίως δεν το έκανα για να το πω. Πήγα αμέσως γιατί οι συνάνθρωποί μας είχαν ανάγκη για βοήθεια. Βρέθηκα στην περιοχή και πήγαινα πόρτα – πόρτα από σπίτι σε σπίτι. Μιλάμε για μια ολοκληρωτική καταστροφή μετά τη φωτιά. Χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές. Εκεί γνώρισα πάρα πολλά νέα παιδιά που είναι εθελοντές. Δεν υπάρχει ένα βραβείο, κάτι τέλος πάντων που μπορεί να επιβραβεύσει τη δουλειά που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι.

Μην ξεχνάμε και τις πρόσφατες φωτιές το φετινό καλοκαίρι στις οποίες έδωσα το παρών και συνάντησα ξανά τα παιδιά με τα οποία ήμασταν τότε μαζί στο Μάτι. Οργανωθήκαμε και μπήκαμε κυριολεκτικά μέσα στο πύρινο μέτωπο, βοηθήσαμε και πολλούς πυροσβέστες. Μας δίνανε χέρι με χέρι κουβά για να σβήσουμε τη φωτιά. Μας βοήθησε τότε και ο αρχηγός της πυροσβεστικής με ένα μεγάλο αυτοκίνητο, τρέχαμε όλοι μαζί μεταφέροντας κουβάδες λεκάνες, με νερό», θυμάται για την πρόσφατη εμπειρία της στις φωτιές».

Ο ρόλος των soicial media στις έκτακτες καταστάσεις: «Βοηθούν πολύ και οι κοινότητες στο Instagram οι οποίες διαρκώς ενημερώνουν για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης αλλά και για σημεία και τις περιοχές όπου απαιτείται άμεση βοήθεια. Καλό είναι να διαφημίζουμε τα κολιέ μας, τις δουλειές μας και να ποστάρουμε φωτογραφίες από τις διακοπές μας, αλλά όταν βλέπεις ότι περιοχές της χώρας να καταστρέφονται και εσένα σε νοιάζει να δείξεις στο instagram το κολιέ που φοράς, είναι άσχημα, ελεεινό.

Με βοήθησε πολύ ο κόσμος στα social media, πάρα πολύ, ο οποίος μου έστελνε διαρκώς ενημερώσεις και γραπτά μηνύματα σχετικά με τις πρώτες ανάγκες.  Σε όλους αυτούς ένα μεγάλο μπράβο που ευαισθητοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν. Το είδαμε αυτό και από τα είδη πρώτης ανάγκης που μαζεύτηκαν. Υπάρχει ακόμη ελπίδα και ανθρωπιά σε μια εποχή όπου η ανθρωποφαγία υπάρχει καθημερινά γύρω μας», καταλήγει μιλώντας στο TLIFE.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!