GOSSIP

Ο ηθοποιός Θάνος Κοντογιώργης διώκεται για βιασμό - Aρνείται τις κατηγορίες

Πρόσφατα έγινε γνωστή η είδηση, πως ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, άσκησε νέα ποινική δίωξη, κατά γνωστού ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό.

Αρχικά δεν είχε γίνει γνωστό το όνομα του ηθοποιού, που αποτελεί την τρίτη κατά σειρά, σχετική ποινική δίωξη, που ασκήθηκε από τις Αρχές, μετά τους Λιγνάδη και Φιλιππίδη (που ήδη έχουν προφυλακιστεί) στο πλαίσιο του #MeToo κινήματος στο ελληνικό θέατρο.


Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στου Φιλιππίδη, η δίωξη ασκήθηκε μετά από την κατάθεση στον εισαγγελέα, από το ΣΕΗ, γραπτής καταγγελίας που έλαβε το σωματείο ηθοποιών.


Η εφημερίδα Espresso αποκάλυψε πως η νέα δίωξη ασκήθηκε κατά του Θάνου Κοντογιώργη, του ηθοποιού, που πολλοί ίσως τον θυμούνται από το διαφημιστικό σποτ στο οποίο υποδύονταν τον αστυνομικό λέγοντας τη φράση "Πουτ δε κοτ νταουν σλόουλι" 



Ο Θάνος Κοντογιώρης έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις (μάλιστα έχει συνεργαστεί και με τον Πέτρο Φιλιππίδη στη Λυσιστράτη το 2017), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως το σίριαλ «Ευτυχίας 22» (2014 -ΣΚΑΙ) και «Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου» (2015 - Mega).

Η καταγγελία και η αντίδραση του ηθοποιού στις κατηγορίες - Αρνείται τα πάντα

Όπως αναφέρει το protothema.gr ;oλα συνέβησαν ένα βράδυ του Δεκεμβρίου του 2020, όταν ο Θάνος Κοντογιώργης γνώρισε την καταγγέλουσα σε ένα μπαρ και στη συνέχεια, οι δυο τους πήγαν μαζί στο σπίτι του. Ενώ εκείνη καταγγέλλει πως βιάστηκε από τον ηθοποιό, ο ίδιος υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πως όχι μόνον δεν υπήρξε βιασμός αλλά πως μετά την ερωτική τους συνεύρεση η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι του καθώς είχε ξεχάσει εκεί κάποιο προσωπικό της αντικείμενο και διανυκτέρευσε, μάλιστα, εκεί.

Γι' αυτό προφανώς και ο δικηγόρος του ηθοποιού, Χάρης Αναγνωστόπουλος, κάνει λόγο για μια καταγγελία «απολύτως ψευδή, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της». «Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος #ΜeΤoo και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων» δήλωσε με νόημα ο ίδιος και υπογράμμισε πως «Εξ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν. Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του, ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!