MEN'S GUIDE

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος σε μια συνέντευξη αποκάλυψε όλα τα fitness μυστικά του

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα από τη συμμετοχή του στο Survivor, πλέον εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές ως παρουσιαστής, παραμένει full ερωτευμένος με την πρώην συμπαίκτριά του στο Survivor Ευρυδίκη Βαλαβάνη και ως personal trainer καταφέρνει να διατηρείται πάντα σε φόρμα.

Ο 31χρονος Κωσνταντίνος, το περασμένο καλοκαίρι άφησε πολλούς άφωνους με το καλογυμνασμένο κορμί του ποζάροντας σε παραλίες.


Και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο vita.gr φέτος το φθινόπωρο αποκάλυψε όλα τα fitness μυστικά του.

Για την ενασχόλησή του με τη γυμναστική

«Μέχρι τα 19 μου δεν ασχολούμουν ιδιαίτερα με τη γυμναστική. Βλέποντας στον στρατό παιδιά τα οποία ήταν γυμνασμένα, σκέφτηκα ότι θέλω κι εγώ να φτιάξω το σώμα μου, να έχω ένα αθλητικό παράστημα και έτσι άλλαξε ο τρόπος ζωής μου. Από τα 19 μου μέχρι και σήμερα, δεν έχω χάσει ούτε μία προπόνηση. Σίγουρα είχα τη βοήθεια του πατέρα μου και της οικογένειάς μου. Είχα το γυμναστήριο του πατέρα μου μέσα στα πόδια μου, οπότε ήταν δύσκολο να “ξεφύγω” από αυτό. Πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής».

Κάθε πρωί…

«Σηκώνομαι το πρωί και κάνω αερόβια άσκηση, δηλαδή πηγαίνω για τρέξιμο, είτε έξω είτε στον διάδρομο στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο. Τρώω το πρωινό μου, μετά κάνω την ενδυνάμωσή μου και στη συνέχεια μαγειρεύω τα φαγητά της ημέρας. Εχω πάντα μαζί μου τα κλασικά τάπερ, τα οποία μπορεί κάποιοι να τα κοροϊδεύουν, εμένα όμως με εξυπηρετούν πολύ, γιατί έτσι δεν καταλήγω να κάνω ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές προκειμένου να καλύψω την πείνα μου».

Ο ρόλος του αθλητισμού στη ζωή του

«Ο αθλητισμός παίζει καταλυτικό ρόλο στη ζωή μου, ειδικά όσον αφορά την ψυχολογία μου. Αν δεν πάω γυμναστήριο, αν δεν κάνω την καθημερινή μου άσκηση και αν δεν τραφώ σωστά, νιώθω χάλια με τον εαυτό μου. Η γυμναστική μού δίνει ενέργεια, είναι σαν ένα ελιξίριο. Η ευεξία που νιώθω όταν τελειώνω την προπόνηση πιστεύω ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Μπορεί να κοπιάζεις κατά τη διάρκεια, μόλις όμως τελειώσεις την προπόνησή σου νιώθεις την ανταμοιβή. Η γυμναστική είναι το Α και το Ω για εμένα και χάρη σε αυτήν έχω καταφέρει ό,τι έχω καταφέρει. Επίσης, όταν ασχολείσαι με τον αθλητισμό γαλουχείσαι με αξίες και ιδανικά που δύσκολα σου μεταλαμπαδεύει κάποιος άλλος. Ο αθλητισμός σού προσφέρει ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και σε διδάσκει την αξία της ομαδικότητας και της πειθαρχίας, που σε ακολουθούν για μια ζωή».

Η άσκηση που προτιμά

«Συνήθως κάνω αερόβια άσκηση, όπως τρέξιμο, σε χαλαρό τέμπο και στη συνέχεια προπόνηση με αντιστάσεις, δηλαδή βάρη. Επιλέγω ένα κλασικό μοτίβο προπόνησης, το οποίο δεν αλλάζει ποτέ και δεν είναι “μόδα”. Αυτόν τον τρόπο άσκησης έχω μελετήσει, αυτόν γνωρίζω καλά και αυτόν επιλέγω και προτείνω. Πέρα από την εμφάνιση άλλωστε, η αερόβια άσκηση ωφελεί και την υγεία της καρδιάς».

Τα μυστικά του για καλύτερες αθλητικές επιδόσεις

«Ενα καλό γεύμα 90 λεπτά πριν την προπόνηση και μια σωστή διατροφή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα μικρά και συχνά γεύματα τροφοδοτούν τον οργανισμό με ενέργεια και βιταμίνες για να μπορείς να αντεπεξέλθεις όχι μόνο στην προπόνηση αλλά και στην καθημερινότητά σου. Η σωστή διατροφή πριν την προπόνηση σε βοηθά να αποφύγεις τις ζαλάδες και τη ναυτία κατά τη διάρκεια της γυμναστικής».

Cheat meals

«Αναλόγως την περίοδο. Αν είναι μια περίοδος που θέλω να είμαι πιο εστιασμένος στη φυσική μου κατάσταση, δεν έχω. Τώρα όμως που πλησιάζει χειμώνας και είμαστε πιο χαλαροί, κάθε Κυριακή έχω ένα ελεύθερο γεύμα. Σίγουρα χρειάζεται μια ανταμοιβή γιατί όταν ζητάς από το σώμα σου πρέπει να του δίνεις κιόλας. Μια φορά την εβδομάδα μπορούμε να χαλαρώνουμε, να τρώμε κάτι που μας ευχαριστεί για να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα».

Η συμβουλή του σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη γυμναστική και θέλουν να ξεκινήσουν

«Χρειάζονται αργά και σταθερά βήματα. Για παράδειγμα, ξεκινάμε την 1η ημέρα με 20 λεπτά χαλαρής άσκησης, την επόμενη ημέρα προσπαθούμε για 25 λεπτά, τη μεθεπόμενη για 30 λεπτά κ.ο.κ., δηλαδή στοχεύουμε σε μια αυξανόμενη σταδιακή επιβάρυνση. Δεν χρειάζεται να κάνουμε υπερβολές, δεν θα γίνουμε Σβαρτσενέγκερ από την πρώτη εβδομάδα. Θέλει υπομονή, θέλει επιμονή και θέλει να έχεις πάνω από όλα σωστή επίβλεψη ενός ειδικού. Αν ξεκινήσεις από ένα επίπεδο άσκησης στο οποίο δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις, θα απογοητευτείς και θα τα παρατήσεις γρήγορα. Αν το πας σταδιακά, σίγουρα κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς».

Υγιεινός τρόπος ζωής σημαίνει…

«Το να έχεις μια ισορροπία σε όλα. Δεν πιστεύω στο “μην τρως ζάχαρη”, “κόψε το αλάτι”, “όχι υδατάνθρακα”. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο σωστός τρόπος μαγειρέματος του φαγητού, γιατί το 80% της προσπάθειας να αλλάξεις το σώμα σου γίνεται στην κουζίνα και όχι στο γυμναστήριο, είτε θες να παχύνεις είτε να αδυνατίσεις. Επίσης, χρειάζεται καθημερινή άσκηση. Ολοι μπορούμε να βρούμε 1 ώρα για καθημερινή γυμναστική, είναι άλλωστε κάτι που κάνουμε για τον εαυτό μας».

Για τη συνέπεια στις προπονήσεις του

«Αντιμετωπίζω τη γυμναστική σαν δουλειά. Δευτέρα με Παρασκευή γυμνάζομαι, τα Σαββατοκύριακα χαλαρώνω. Δεν θέλω να περνάω ούτε έξω από το γυμναστήριο. Βάζω τη γυμναστική στο καθημερινό πρόγραμμά μου και δεν υπάρχει περίπτωση, είτε είναι πρωί είτε μεσημέρι είτε βράδυ είτε είμαι κουρασμένος, να την παραλείψω. Ποτέ δεν βρίσκω δικαιολογίες. Δεν μου βγαίνει δύσκολα αυτό το πρόγραμμα, η άσκηση είναι ψυχική ανάταση. Πιστεύω ότι η γυμναστική και η ισορροπημένη διατροφή δεν είναι αγγαρεία, είναι ένας τρόπος ζωής που αν τον προσαρμόσεις στο πρόγραμμά σου σε ανταμείβει. Οταν δεις αποτέλεσμα, θα πειστείς ότι αυτό που κάνεις σε ωφελεί. Και όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και από άποψη υγείας, η οποία είναι ό,τι πιο σημαντικό. Γιατί η γυμναστική και η υγιεινή διατροφή είναι πρόληψη. Σε ανταμείβουν σε βάθος χρόνου. Μπορεί στην αρχή όλα να είναι δύσκολα, όμως δεν υπάρχει λάθος ηλικία ή συνθήκη για να ξεκινήσεις να προσέχεις τον εαυτό σου».

Σε 5 χρόνια από τώρα…

«Σε 5 χρόνια από τώρα, στα 37 μου, ιδανικά θα ήθελα να μένω κάπου που να έχει ησυχία. Εχω μια τάση φυγής από την πόλη. Θα ήθελα να δουλεύω στη φασαρία, αλλά να φεύγω και να είμαι κάπου ήσυχα. Μέχρι τα 5 μου μεγάλωσα στην Καρδίτσα και όταν ήρθα τότε στην Αθήνα, μου κακοφάνηκε πολύ. Ηταν σοκαριστικό για ένα 5χρονο που είχε συνηθίσει να πηγαίνει στα χωράφια, να βρεθεί σε μια πόλη γεμάτη αυτοκίνητα και τσιμέντο. Μου έμεινε αυτή η αγάπη για τη φύση και την ησυχία. Επίσης, στα 37 μου σίγουρα θα ήθελα να είμαι παντρεμένος και γιατί όχι να έχω και ένα παιδάκι».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!