GOSSIP

Eurovision 2022: Ακούσαμε και 3 πρώτα τραγούδια - προτάσεις για την Ελλάδα

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πέντε καλλιτεχνών που επέλεξε η ειδική επιτροπή της ΕΡΤ και ένας εξ αυτών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision στο Τορίνο και ήδη ακούσαμε και κάποια τραγούδια, που είχαν κατατεθεί ως προτάσεις.

Θυμίζουμε πως κάθε καλλιτέχνης έπρεπε να υποβάλλει τρία εναλλακτικά τραγούδια στην επιτροπή και συνολικά 40 καλλιτέχνες κατέθεσαν τέτοιες προτάσεις, με την επιτροπή της ΕΡΤ να ανακοινώνει τελικά πως επέλεξε πέντε από αυτούς που οι προτάσεις τους θα εξεταστούν περαιτέρω πριν την τελική επιλογή του εκπροσώπου της Ελλάδας στο διαγωνισμό τραγουδιού που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στην Ιταλία.

Η σχετική επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα 40 υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει το Μάιο στο Τορίνο επέλεξε τα πέντε που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαδικασίας.
Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί, με αλφαβητική σειρά είναι οι Amanda Georgiadi, Good Job Nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas, Lou Is.

Από την επόμενη εβδομάδα τα μέλη της επιτροπής θα προγραμματίσουν διαδοχικές συναντήσεις με τους καλλιτέχνες και την ομάδα τους προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικότερα τις προτάσεις τους. Η τελική επιλογή θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες από επιτροπή της ΕΡΤ.

Όπως σας είχαμε πληροφορήσει, βλέπουμε ότι η επιτροπή της ΕΡΤ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν αλλά και τις ομάδες τους προκειμένου να μελετήσουν διεξοδικά και να αξιολογήσουν τις ολοκληρωμένες προτάσεις τους που αφορούν στο τρόπο παρουσίασης του τραγουδιού τους, τη χορογραφία, το video clip και το concept γενικότερα της συμμετοχής. Πρόθεση είναι να πραγματοποιηθεί η επιλογή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το πιθανότερο πριν το τέλος του χρόνου.»

Τα πρώτα τραγούδια

Με το που ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πέντε καλλιτεχνών, κυκλοφόρησαν και κάποια από τα τραγούδια που υπέβαλλαν στην ΕΡΤ ως προτάσεις.
Συγκεκριμένα οι Mobvibe σήμερα μας έδωσαν μια γεύση από τα δύο από τα τρία τραγούδια που είχαν ετοιμάσει, ενώ η Lou is ή αλλιώς Λουΐζα Σοφιανοπούλου, είχε ήδη από τις 15/11 κυκλοφορήσει το βίντεο με μια από τις προτάσεις της που είναι το κομμάτι In The Rain 

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!