MEN'S GUIDE

Δείτε 7 νέα μοντέλα αυτοκινήτων που πιθανά θα ξεχωρίσουν μέσα στο 2022

Αυτά τα αυτοκίνητα θα συζητηθούν πολύ το νέο έτος

Σε άρθρο του esquire.gr.com ειδαμε να παρουσιάζονται κάποια ιδιαίτερα καινούρια concepts που έχουν κάτι να πουν. Supercars, SUVs, ηλεκτροκίνητα και θηρία που έρχονται προσεχώς στους δρόμους και πιθανά θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης τη νέα χρονιά. 

Bentley Flying Spur Hybrid

Δε συμβαίνει συχνά η η πολυτέλεια, η ταχύτητα και το φιλικό προς το περιβάλλον attitude να συνυπάρχουν στην ίδια φράση, πόσο μάλλον στο ίδιο αυτοκίνητο, αλλά φαίνεται πως στην περίπτωση της υβριδικής Flying Spur να το δούμε.

Η Bentley ξεκινά την πορεία της προς ένα πλήρες ηλεκτρικό μέλλον και το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μόνο μία γεύση από τα προσεχώς. Εξοπλισμένη με έναν V6 κινητήρα 2,9 λίτρων και 410 αλόγων συνδυαστικά με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 134 ίππων, πιστοποιεί πως όλα τα παραπάνω θα γίνουν παράλληλα με τις προσταγές της εταιρείας και δίχως να υπάρξει η παραμικρή απόκλιση από τα όσα μέχρι σήμερα έχουν χτίσει το μύθο της.

Ferrari 286 GTB

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @motorpride_it

Το πρώτο μοντέλο της Ferrari με V6 κινητήρα από το 1974 και την Dino 246 GT είναι, σχεδόν, εδώ. Η 286 GTB ετοιμάζεται να ξεχυθεί στους δρόμους, με επιδόσεις που μόνο άγνωστες και τυχαίες δεν είναι για τη Scuderia: Τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 330 χλμ/ώρα,  830 ίππους (το δεύτερο πιο ισχυρό αυτοκίνητο στην ιστορία της εταιρείας μετά την SF90 Stradale) και το 0-100 να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,9''.

Σχεδιαστικά, θυμίζει μία 'συρρίκνωση' της SF90 Stradale, με καθαρές γραμμές και ένα επίπεδο μπροστινό άκρο με λεπτούς οριζόντιους προβολείς.

Polestar 3

Η σουηδική εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πολύ φιλόδοξο project: Να ξεπεράσει την Porsche μέχρι το 2025. Δεν ξέρουμε πώς και εάν μπορεί να τα καταφέρει αλλά σίγουρα το Polestar 3 είναι ένα από τα μοντέλα που θα συζητηθούν αρκετά φέτος. 

Το ηλεκτρικό crossover με αυτονομία 600 χιλιομέτρων θέλει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο Cayenne, το Jaguar I-Pace και το Tesla Model X.

H αλήθεια είναι πως δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές πολλές λεπτομέρειες για αυτό αλλά μπορούμε να αντιληφθούμε κάποια πράγματα από τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν λίγο καιρό: Έχει αρκετά ψηλό αμάξωμα για SUV, βελτιωμένη γραμμή οροφής, προεξέχοντα φτερά και εντυπωσιακά wheel arches. Περισσότερα, ελπίζουμε, πολύ σύντομα.

Alfa Romeo Tonale

Το πολυθρύλητο SUV του ιταλικού brand άρχισε να συζητιέται έντονα πολύ πριν κυκλοφορήσει έστω και μία φωτογραφία του. Όταν αυτό συνέβη, άπαντες έκαναν λόγο για μία από τις πιο καυτές αφίξεις του 2022. Θα προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις, από 190-270 άλογα, καθώς και σε υβριδική επιλογή. 

Audi e-tron GT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audi e-tron GT (@audi_etrongt)

Μπορεί το κορυφαίο αυτό μοντέλο της Audi να έχει παρουσιαστεί εδώ και αρκετό καιρό, ελπίζουμε όμως ότι τη χρονιά που έρχεται θα το δούμε και επίσημα στη χώρα μας. Tο e-tron GT, όπως και η Porsche Taycan, βασίζονται σε μία νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών συστημάτων του γερμανικού γκρουπ. Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτό gran turismo προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, την e-tron GT quattro και την RS e-tron GT με απόδοση 476 και 598 ίππους αντίστοιχα. 

Παρά τη διαφοροποίηση στην ονομασία και οι δύο εκδόσεις είναι τετρακίνητες, καθώς τροφοδοτούνται από δύο ηλεκτροκινητήρες που αντλούν ενέργεια από μία μπαταρία 93 kWh, που φυσικά βρίσκεται τοποθετημένη στο δάπεδο (με ειδικές μάλιστα εσοχές στις πίσω θέσεις για τα πόδια των επιβατών).

Στην εξωτερική σχεδίαση αυτού του τετράθυρου κουπέ δεσπόζουν οι εντυπωσιακές αναλογίες που δημιουργεί το μακρύ καπό, το μεγάλο μεταξόνιο, τα φαρδιά μετατρόχια, οι μεγάλοι τροχοί και η χαμηλή διαμόρφωση της οροφής.

Mercedes EQS

Μπορεί η EQC να ήταν το πρώτο δείγμα γραφής του ηλεκτρικού προγράμματος με των κωδικό EQ, η Mercedes όμως, με την παρουσίαση της EQS, της νέας αυτής ηλεκτρικής ναυαρχίδας, σηματοδοτεί μία νέα σελίδα στην ιστορία της, που περιλαμβάνει τεράστιες επενδύσεις για την κατασκευή των περίφημων giga factories, που θα είναι επιφορτισμένα με την κατασκευή των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η EQS ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που διαφοροποιείται από τα δεδομένα στα οποία μας είχε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια η υπάρχουσα S-Class. 

Η Mercedes EQS χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη σιλουέτα, όπου ξεχωρίζουν οι μικροί πρόβολοι, η μεγάλη αψιδωτή καμπύλη της οροφής, η συμμαζεμένη ουρά που παραπέμπει σε κουπέ και τονίζεται από τη LED οριζόντια λωρίδα στα φώτα, καθώς και οι μεγάλοι τροχοί. Στο προφίλ, σημείο αναφοράς –πέραν της fastback ουράς– είναι οι frameless πόρτες και τα πέντε, σε κάθε πλευρά, ανεξάρτητα κρύσταλλα, ενώ στάνταρ είναι και η γυάλινη οροφή δύο τμημάτων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!