GOSSIP

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε σήμερα στο δικαστήριο [βίντεο]

Ξεκινά σήμερα η δίκη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και άλλοτε καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για 4 βιασμούς και χθες Πέμπτη έγινε η μεταφορά του από τις φυλακές Τριπόλεως στις φυλακές Κορυδαλλού και σήμερα Παρασκευή μεταφέρθηκε στο  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης, με τα μέτρα ασφαλείας έξω από τα δικαστήρια να είναι δρακόντεια.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κάνουν αισθητή την παρουσία τους προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. 

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης δικάζεται για βιασμό κατά συρροή τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα. Επί της ουσίας πρόκειται για τη πρώτη μεγάλη δίκη στο πλαίσιο του κινήματος #metoο στον καλλιτεχνικό χώρο και ήδη έχουν προγραμματιστεί έξω από το δικαστήριο συγκεντρώσεις προς υποστήριξη των θυμάτων.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός και σκηνοθέτης που όλο αυτό τον καιρό βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης μεταφέρθηκε στο δικαστήριο υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας ενώ ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας έχει κάνει γνωστή τη πρόθεσή του να ζητεί διακοπή της δίκης για ένα μήνα λόγω φόρτου εργασίας του. Οι δηλώσεις αυτές του κ. Κούγια προκάλεσαν την αντίδραση του αντιδίκων του εντολέα του με τον Ιωάννη Βλάχο που εκπροσωπεί δύο από τους μηνυτές του Δημήτρη Λιγνάδη να αναφέρει πως η τακτική των διαρκών διακοπών και αναβολών σε μια δίκη έχει ως στόχο την εξόντωση, των αντιδίκων ορισμένοι εκ των οποίων ζουν στο εξωτερικό, δεν διαθέτουν οικονομική άνεση και ήδη έχουν προετοιμαστεί να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να παραστούν στην δίκη ως μηνυτές.

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους, όπως άλλωστε είχε συμβεί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας που είχε προηγηθεί. Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης και ηθοποιός αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του. Στην απολογία του στην ανακρίτρια είχε δηλώσει «αμφιφυλόφιλος, με πολλές σχέσεις στη ζωή και με τα δυο φύλα», αρνούμενος όμως κατηγορηματικά οποιαδήποτε «σχέση ή επαφή του με ανηλίκους»!

Την ποινική αντιμετώπιση του κατηγορούμενου στη δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα θα κρίνουν τέσσερις λαϊκοί δικαστές (ένορκοι) και τρεις τακτικοί. Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν πάνω από 20 μάρτυρες και υπολογίζεται ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετές συνεδριάσεις μέχρι η έδρα να εκδώσει την ετυμηγορία της. Σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης κριθεί ένοχος για όσα του αποδίδονται αντιμετωπίζει πολυετή κάθειρξη.


Πηγή: protothema.gr
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!