MEN'S GUIDE

Το διαχρονικό ροκ στυλ του John Varvatos

Το oνομά του φιγουράρει δίπλα σε αυτά του Ralph Lauren και του Calvin Klein, με τις δημιουργίες του να έχουν κατακτήσει τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο. O John Varvatos είναι ο Έλληνας σχεδιαστής που πέτυχε το αμερικάνικο όνειρο.

Με ένα ροκ στυλ... μηχανόβιου να χαρακτηρίζει τα ρούχα του, ο John Varvatos μπορεί να καυχιέται πως ανάμεσα στην ατελείωτη λίστα των διάσημων πελατών του βρίσκονται και ονόματα όπως οι Aerosmith που τον παρακαλούν να τους σχεδιάσει ρούχα για τις περιοδείες τους.

Ο ίδιος γεννήθηκε στο Michigan από φτωχή ελληνική οικογένεια, με καταγωγή από την Κεφαλονιά. Σπούδασε παιδαγωγός, αλλά βρέθησε να δουλεύει σε καταστήματα με αντρικά ρούχα. Συγκεκριμένα το 1983 άρχισε να δουλεύει στην Polo Ralph Lauren, στη συνέχεια το 1990, μετακόμισε στην Calvin Klein όπου διορίστηκε επικεφαλής του σχεδιασμού ανδρικών ρούχων. Το 1995, επέστρεψε στην Ralph Lauren ως επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού για όλα τα ανδρικά ρούχα. Το 1999 δημιούργησε τη δική του εταιρεία και το 2000 έκανε την αρχή από τη Νέα Υόρκη. Η μάρκα τώρα περιλαμβάνει ζώνες, τσάντες, υποδήματα, γυαλιά, ρολόγια και αρώματα, ενώ πρόσφατα έβαλε την υπογραφή του και σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο της Chrysler

Ο John Varvatos μέχρι και σήμερα παραμένει πιστός στο στυλ που τον καθιέρωσε σε παγκόσμιο επίπεδο και δηλώνει «Τα αγαπημένα μου ρούχα είναι vintage. Ένα ρούχο που φοράω συνέχεια είναι ένα δερμάτινο μπουφάν μηχανής το οποίο αγόρασα όταν ήμουν στο λύκειο και το φοράω ακόμα και τώρα, πολύ συχνά. Υπάρχουν πολλά κομμάτια από τις κολεξιόν μου που μου αρέσουν πολύ αλλά κανένα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις αναμνήσεις αυτού του παλιού μπουφάν μου. Είναι τελείως προσωπικό το ζήτημα θα έλεγα.»

Μάλιστα σε παλιότερή του συνέντευξη αναφέρει πως η εμμονή του με το vintage ήταν συχνά θέμα κόντρας του με τον (φίλο του σήμερα) Ralph Lauren

«Όταν ήμουν στο Ralph Lauren φορούσα πολύ τέτοια vintage ρούχα και πολλές φορές τα συνδύαζα με πολύ μοντέρνα κομμάτια. Ποτέ δεν ήμουν ο καθώς πρέπει ντυμένος…Ralphf Lauren τύπος. Αλλά μου άρεσαν πολλά από τα κομμάτια του και τα φορούσα συνδυάζοντας τα με vintage ρούχα και πάντα ο Ralf με ρωτούσε πως κατάφερνα και συνδύαζα αυτά τα τελείως διαφορετικά κομμάτια. Τα vintage έχουν μια πολύ όμορφη αισθητική. Οι άνθρωποι παλιά δεν είχαν χρήματα να αγοράσουν καινούρια ρούχα και τα επισκεύαζαν με όποιο τρόπο μπορούσαν και εγώ από αυτά τα παλιά κομμάτια αντλώ έμπνευση».

Δείτε τη νέα συλλογή του John Varvatos

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!