GOSSIP

Eurovision: Η Ανδρομάχη με το "Ela" θα εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο

Την Τετάρτη 9/3, ανακοινώθηκε επίσημα το τραγούδι με το οποίο η Κύπρος θα συμμετάσχει στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο.

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ 

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοινώνει ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας τον προσεχή Μάιο, από την ανερχόμενη και δημοφιλή τραγουδίστρια σε Κύπρο και Ελλάδα Ανδρομάχη που εκπροσωπείται δισκογραφικά από την Panik Records.

H Ανδρομάχη θα ερμηνεύσει το τραγούδι με τίτλο «Ela» μιας ομάδας Παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών υπό τον Alex Papaconstantinou που απαρτίζεται από τους: Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani. Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Ακούστε το Ela

Μπορείτε να ακούσετε τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου με την Ανδρομάχη στο επίσημο site της Panik Records ΕΔΩ!

Το music video θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στο Panik Music, την ιστοσελίδα και το mobile app της Panik Records, έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου. Την ίδια μέρα (Παρασκευή 11 Μαρτίου), το «Ela» θα κυκλοφορήσει σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής και το music video θα κάνει πρεμιέρα στο YouTube.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κλήρωση της EBU, η Κύπρος θα διαγωνιστεί στον 2ο Ημιτελικό (12 Μαΐου 2022) της Eurovision 2022 ενώ θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 01-09).

Οι στίχοι του “Ela”

VERSE 1

Melodies

Ringing through my head

When you lay eyes on me

The rush is from above

It feels so heavenly

Come and charge me up like electricity

My remedy

All in my, in my head,

All in my, in my lucid dreams

Take my pain away

Ela Ela, Ela Ela

CHORUS:

Στην αγκαλιά μου, ζήσε άλλη μια μέρα

Στην αγκαλιά μου, πάμε μαζί πιο πέρα

Στα όνειρα μου, βάλε φτερά και πέτα

You could be my only one

Na na ni Aman

POST CHORUS:

Aa aa Ela Ela Ela

Aa aa Ela Ela Ela

VERSE 2:

Chemistry

Moving to the beat in perfect harmony

I’ll show you what it’s like beyond your fantasy

My remedy

All in my, in my head,

All in my, in my lucid dreams

Take my pain away

Ela Ela, Ela Ela

CHORUS:

Στην αγκαλιά μου, ζήσε άλλη μια μέρα

Στην αγκαλιά μου, πάμε μαζί πιο πέρα

Στα όνειρα μου, βάλε φτερά και πέτα

You could be my only one

Na na ni Aman

POST CHORUS:

Aa aa Ela Ela Ela

Aa aa Ela Ela Ela

Λίγα λόγια για την Ανδρομάχη

Το πλήρες όνομά της είναι Ανδρομάχη Δημητροπούλου και γεννήθηκε το 1995 (27 ετών) στο Σίγκεν της Γερμανίας με καταγωγή από Λεχαινά Ηλείας. Σε ηλικία περίπου 10 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Μετά το σχολείο άρχισε σπουδές Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα και παράλληλα ξεκίνησε να τραγουδά.

Το 2015 και σε ηλικία 19 ετών δοκίμασε τις δυνάμεις της στο “The Voice Of Greece 2” που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1. Μπήκε στην ομάδα του Μιχάλη Κουινέλη των Stavento και προχώρησε στο show. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο “Το φεγγάρι”, με την υπογραφή του Γιώργου Παπαδόπουλου που συμμετέχει στιχουργικά και στη φετινή Κυπριακή συμμετοχή “Ela”.

[Ανδρομάχη Eurovision 2022 Cyprus Ela] Έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Βέρτη, τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον Νίκο Οικονομόπουλο. Στη συνέχεια ξεδίπλωσε και το συνθετικό της ταλέντο, με δύο τραγούδια που έγραψε η ίδια, τα “Δεν Μπορώ” και “Δεν Σε Διάλεξα”.

Η Ανδρομάχη που ανήκει στο ρόστερ της Panik Records κυκλοφόρησε δύο ακόμα τραγούδια που γνώρισαν επιτυχία, το “Να’ σουν Ψέμμα” και το “Σ’ αγαπώ”.

Η Κύπρος θα εμφανισθεί στο πρώτο ήμισυ του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2022 στις 12 Μαϊου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!