GOSSIP

Λιγνάδης - Φιλιππίδης: Νομικός εξηγεί ποιες μπορεί να είναι οι ποινές τους

Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ σήμερα ήταν η πρεμιέρα και της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη και ένας γνωστός ποινικολόγος αναλύει ποιο μπορεί να είναι το ύψος των ποινών φυλάκισης που μπορεί να επιβληθεί στους δύο διάσημους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Ο ποινικολόγος Στέλιος Σούρλας, μίλησε σήμερα στην εκπομπή της Καινούργιου και ανέλυσε το υπέρτατο όριο των ποινών φυλάκισης που μπορούν να επιβληθούν στις δύο υποθέσεις, αν οι κατηγορούμενοι βρεθούν ένοχοι για το σύνολο των διώξεων που τους έχουν ασκηθεί.


Συγκεκριμένα για την περίπτωση Λιγνάδη, είπε πως η μέγιστη ποινή για τον ένα βιασμό είναι 15 χρόνια φυλάκισης, συν 7.5 χρόνια για κάθε ακόμη καταδίκη για βιασμό σύνολο 30 χρόνια, αλλά το μάξιμουμ της ποινής που μπορεί να επιβληθεί είναι 20 χρόνια, που όμως μπορούν να μειωθούν κάτω από προϋποθέσεις (όπως το αν εργαστεί στις φυλακές ή αν αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό).


Στην περίπτωση Φιλιππίδη η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί, είναι 15 χρόνια για την κατηγορία του βιασμού, συν 8 (4 χρόνια για κάθε περίπτωση απόπειρας βιασμού) άρα σύνολο 23 χρόνια, αλλά και πάλι το ανώτατο της ποινής που μπορεί να του επιβληθεί είναι τα 20 χρόνια.


Δείτε όμως τι ακούστηκε για το πόσο μπορεί να μειωθούν αυτές οι ποινές στην πορεία.

 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!