MEN'S GUIDE

Θέλεις να κάψεις λίπος; Μάθε τα πάντα για την μέθοδο Metaconda

Αν στόχος σου είναι να κάψεις λίπος και πολλές θερμίδες, τότε η μέθοδος γυμναστικής που αναζητάς είναι η Metaconda, ένα πρόγραμμα ασκήσεων που υπόσχεται υψηλή καύση θερμίδων και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές εδώ και χρόνια.

Ο εμπνευστής της προπόνησης Metaconda αναφέρει ότι αυτή η συγκεκριμένη υψηλής έντασης προπόνηση βοηθά στην αύξηση της θερμιδικής κατανάλωσης, τόσο κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των ασκήσεων όσο μετά την προπόνηση, πολύ περισσότερο από άλλες μορφές άσκησης (όπως η άρση βαρών ή το παραδοσιακό κάρδιο).

Η συγκεκριμένη μέθοδος γνώρισε μεγάλες δόξες πριν το 2019 αλλά έγινε ξανά δημοφιλής και την περίοδο των lockdowns καθώς στην ουσία απαιτεί ελάχιστο ή και καθόλου εξοπλισμό και μπορεί να προπονηθεί κανείς παντού.

Όσο πιο πολύ προπονείσαι και αποκτάς καλύτερη φυσική κατάσταση, τόσο πιο πολύ θα φορτώνεις από μόνος σου τις ασκήσεις και θα μειώνεις την ξεκούραση. Πρέπει, όμως, να σε προειδοποιήσω ότι στις πρώτες προπονήσεις θα τα παίξεις και θα τρέμει όλο σου το κορμί από την κούραση.

Η προπόνηση

Εκτέλεσε τις ασκήσεις που σου δίνονται στη σειρά, τη μια μετά την άλλη. Στο πρώτο κύκλο έχεις 30 δευτερόλεπτα εκτέλεση και 30” ξεκούραση πριν πας στην επόμενη άσκηση. Στον δεύτερο κύκλο η ξεκούραση πέφτει στα 25”, στον τρίτο κύκλο στα 20” κλπ. Συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο μέχρι να φτάσεις στα 5” δευτερόλεπτα ξεκούρασης. Συνολικά θα βγουν 8 κύκλοι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!