GOSSIP

Ο σκηνοθέτης της σειράς "Σασμός" μιλά για την καταγγελία για βιασμό

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου, κατέθεσε μήνυση και κατηγορεί για βιασμό γνωστό Έλληνα σκηνοθέτη. Και μολονότι το όνομά του δεν είχε αποκαλυφθεί, ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος, με ανάρτησή του στα social media αναγνωρίζει πως η καταγγελία έγινε εις βάρος του και διαψεύδει τα πάντα.

Θυμίζουμε πως η Έλενα Αθανασοπούλου, μιλά για βιασμό που ισχυρίζεται πως έγινε το 2010 και πως η ίδια τώρα βρήκε την τόλμη να μιλήσει εξαιτίας του #metoo κινήματος.

Πριν λίγες ώρες ο 57χρονος σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος, που ήδη από τα 90s έχει κάνει τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως το Τμήμα Ηθών και τώρα η σειρά Σασμός, θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα αυτό.
Έτσι έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook όπου διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Αθανασοπούλου και ανακοινώνει πως παραιτείται από τη σειρά Σασμός: 
«Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, «φωτογραφίζοντας» συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από «γνωστό σκηνοθέτη», χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι.
Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η «καταγγελία» αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησης μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους οσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες. Βέβαια για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων. Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζώ ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης στην οποία άμεσα προσφεύγω. Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομα του.
Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι.»

 

Η αντίδραση της Αθανασοπούλου
Σύμφωνα με το protothema.gr, η ηθοποιός που κατήγγειλε το βιασμό, αντέδρασε άμεσα στην ανάρτηση του σκηνοθέτη και μέσα από μια σειρά αναρτήσεων που έκανε στο Facebook, κάποιες από τις οποίες μάλιστα κατέβηκαν λίγη ώρα αργότερα, παραλλήλισε τον σκηνοθέτη με δύο άλλους καλλιτέχνες που επίσης παραιτήθηκαν προ μηνών από τις θέσεις τους μετά από αντίστοιχες καταγγελίες που δέχτηκαν ενώ έκανε επίσης λόγο για μάρτυρες που γνωρίζουν αλλά και για απόπειρες δωροδοκίας: «Είναι λέει ψεύδη...δεν θες να βγάλω τώρα δημόσια τα μνμτα του μάρτυρα να σου πω εγώ τι είναι ψεύδη ! Θα περιμένω τη δικαιοσύνη»...«Έφτασες στο σημείο να μΕ δωροδοκήσεις για να πεις ότι όλα είναι ψευδη! Είχα ένα μάρτυρα ! Τώρα έχω δυο !»...«Και θα πω και κάτι τελευταίο ξέρω ότι παρακαλάς το μάρτυρα να πάρει το μέρος σου αλλα έχω ολα τα μνμτα του που αν τα βγάλω δημόσια θα κλαις»...«Κάτι μ θυμίζει αυτό !Α ναι τα ιδια καναν και πέρυσι εκείνοι οι δυο … σιωπή ! Καληνύχτα».

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!