GOSSIP

Ειδικοί προτείνουν 4 τροφές στους άνω των 40 ετών για απώλεια βάρους

Είναι γνωστό πως μετά την ηλικία των 40 πολλοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διατήρηση του σωματικού τους βάρους και στην απώλεια κιλών και μια διατροφολόγος συστήνει σε όλους να εντάξουν στη διατροφή τους τέσσερις τροφές που έχουν ένα κοινό στοιχείο: είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη.

Νέα έρευνα δείχνει ότι ο μεταβολισμός μας δεν επηρεάζεται ουσιαστικά από τα 20 έως 60 χρόνια ζωής. Ακόμη και τότε, ο μεταβολισμός μειώνεται μόνο κατά λιγότερο από 1% τον χρόνο μετά την ηλικία των 60 ετών. Αυτά είναι καλά νέα!

Έχουμε πολύ περισσότερο έλεγχο του μεταβολισμού μας από ό,τι πιστεύουμε, σύμφωνα με την Caroline Thomason, διαιτολόγο και εκπαιδευτικό σε θέματα γυναικείου διαβήτη και μέλος της επιστημονικής ομάδας του eatthis.com.

Οπότε, γιατί η απώλεια βάρους γίνεται πιο δύσκολη καθώς μεγαλώνουμε; Συχνά είμαστε πιο απασχολημένοι, έχουμε περισσότερο άγχος και είμαστε βαθιά ριζωμένοι στις συνήθειες του τρόπου ζωής μας. Πολύ απλά, η διαμόρφωση νέων συνηθειών γίνεται πιο δύσκολη για πολλούς όσο μεγαλώνουμε.

Η Thomason λέει ότι υπάρχουν μερικά βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για να διατηρήσουμε τον μεταβολισμό μας να λειτουργεί αποτελεσματικά, διευκολύνοντας την απώλεια βάρους. Η επιλογή τροφών που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιταμίνη D και ασβέστιο ευνοεί ταυτόχρονα τη δημιουργία μυϊκής μάζας, τη διατήρηση της ενέργειας και την πρόληψη της απώλειας οστικής μάζας.

Ποιες τροφές περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που λειτουργούν υπέρ μας για απώλεια βάρους μετά τα 40; Δείτε τη λίστα που δημοσιεύει το iatropedia.gr
Σολομός

Αυτό το υγιεινό για την καρδιά ψάρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά. Η επιλογή μιας πηγής πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έτσι μπορεί να επηρεάσει τις συνολικές θερμίδες, που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυγά

Εκτός από την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη, τα αυγά είναι γεμάτα με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη D, η χολίνη και ο σίδηρος.

Μια από τις μεγαλύτερες μελέτες καρδιαγγειακής διατροφής, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι διαφορές στην κατανάλωση αυγών δεν σχετίζονται με τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, ή την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων.

Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν τουλάχιστον ένα αυγό την ημέρα, οπότε αν αισθάνεστε διστακτικοί, ξεκινήσετε από εκεί.

Γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι είναι γεμάτο πρωτεΐνες. Σε σύγκριση με άλλα γιαούρτια, το ελληνικό γιαούρτι προσφέρει σχεδόν διπλάσια πρωτεΐνη ανά μερίδα. Ένα φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι προσφέρει 17 γραμμάρια πρωτεΐνης!

Συνδυάστε το με μούρα, γκρανόλα και λίγη κανέλα για ένα ισορροπημένο πρωινό, ή σνακ που έχει σχεδιαστεί για να σας κρατά χορτάτους περισσότερο.

Φασόλια Edamame

Τα φασόλια edamame έχουν την φήμη της υπερτροφής και όχι άδικα! Είναι γεμάτα με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ένα θρεπτικό συστατικό που ονομάζεται φυτοοιστρογόνο (phytoestrogen).

Τα φυτοοιστρογόνα έχουν συσχετιστεί με την μίμηση της επίδρασης των φυσικών οιστρογόνων στο σώμα. Αυτό μπορεί να είναι ένα όφελος για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση που έχουν μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα τους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!