MEN'S GUIDE

Tα 4 βασικά fitness tips που είναι χρήσιμα για ψηλούς άντρες άνω του 1.90 μ

Οποιοσδήποτε άντρας έχει ύψος άνω του 1.90 μ θεωρείται ένας πολύ ψηλός άντρας και οι ειδικοί σε θέματα fitness εξηγούν πως όσοι έχουν τέτοιο σωματότυπο θα πρέπει να κάνουν και μερικές... προσαρμογές στον τρόπο που γυμνάζονται για να βελτιώσουν τη συνολική εικόνα τους, αλλά και για να είναι απόλυτα fit.

Στο gr.askmen.com δθαβάσαμε αυτούς τους 4 απλούς κανόνες που αξίζει να υιοθετήσουν οι ψηλοί.

Χτίσε όγκο

Κάθε ψηλόλιγνος άντρας χωρίς μυς δείχνει άχαρος σαν τηλεγραφόξυλο. Αλλά ένας ψηλός με χτισμένους ώμους και φουσκωτούς δικέφαλους ή πρησμένους μηρούς και τουρλωτούς γλουτούς, μοιάζει με αληθινό θηρίο, έτοιμο να κατασπαράξει κάθε αντίπαλο στο μπάσκετ, κάθε γυναίκα στα κλαμπ και κάθε τυπάκο που θα του την πέσει για ψύλλου πήδημα.

 Για να βρεις το ιδανικό σωματικό βάρος σε σχέση με το ύψος σου, μέτρα το μπόι σου σε εκατοστά και αφαίρεσέ το με το 100: π.χ. 183-100=83. Αυτά είναι τα κιλά που πρέπει να δείξει η ζυγαριά. Και για να φτάσεις εκεί, πρέπει να μπουκώνεις πρωτεΐνη, σύνθετους υδατάνθρακες και καλά λιπαρά μέσα από 5 γεύματα τη μέρα.

Κάνε ασκήσεις που θωρακίζουν τις αρθρώσεις

Έχοντας μακριά χέρια και πόδια, οι παραδοσιακές ασκήσεις που χτίζουν ραγδαία μυοσκελετική δύναμη (όπως τα ημικαθίσματα με μπάρα στην πλάτη ή οι άρσεις θανάτου), πιθανώς να ασκήσουν υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις σου και να τραυματιστείς.

Προτίμησε ασκήσεις που είναι φιλικότερες στο ύψος σου, όπως αντίστροφες προβολές ποδιών, εκτάσεις λεκάνης («γέφυρα») με μπάρα στον πάγκο, πιέσεις ώμων στον πάγκο, push ups και στρατιωτικές πιέσεις. Με αυτές τις ασκήσεις θα δεις τους μυς των ώμων, των χεριών, των ποδιών και των γλουτών σου να αυξάνονται αρμονικά χωρίς να δίνεις πόνο στις ευαίσθητες αρθρώσεις σου.

Πρόσθεσε περισσότερες επαναλήψεις με λιγότερα βάρη από τη μέση και κάτω

Τα κόκαλα και οι αρθρώσεις σου φοβούνται τις βαριές μπάρες. Αλλά οι μύες σου δεν έχουν λόγο να μην αιματώνονται ασφυκτικά. Και αυτή η υπερ-αιμάτωση είναι που θα τους οδηγήσει στον μεγαλύτερο όγκο.

Πολλαπλασίασε τις επαναλήψεις και μείωσε το βάρος. Επίσης, χρησιμοποίησε συμπλέγματα ασκήσεων που οδηγούν σε υπερτροφία των μυών: κάνε 3 μόνο επαναλήψεις αντί για 6 και ξεκουράσου για μερικά δευτερόλεπτα. Μετά, διπλασίασε τις επαναλήψεις και ξεκουράσου. Κατόπιν, πρόσθεσε λίγο έξτρα βάρος και ξεκίνα από τις 3 επαναλήψεις. Και ούτω καθ’ εξής.

Στόχευσε σε ανάλογο εύρος μυών από τη μέση και πάνω

Ένας ψηλός και λιγνός άντρας με πόδια-Schwarzenegger μοιάζει με εξωγήινο. Γι’ αυτό πρέπει να χτίσεις και ανάλογο άνω σώμα, ώστε να υπάρχει συνολική μυϊκή αρμονία. Εστίασε σε ασκήσεις που διογκώνουν τους ώμους, τους ραχιαίους και το στέρνο, εξωραΐζοντας τη λεπτεπίλεπτη φιγούρα σου από την κοιλιά και πάνω. Πώς; Άφθονες στρατιωτικές πιέσεις, πιέσεις με μπάρα στον πάγκο, pull-ups και έλξεις/πιέσεις με ιμάντες TRX.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!