MEN'S GUIDE

Έρευνα εντόπισε πολλά για όσους άνδρες... κομπάζουν για τις κατακτήσεις τους

Μια πρόσφατη μελέτη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών έρχεται να πει πως οι άντρες που έχουν την τάση να "καυχιούνται" για τις ερωτικές κατακτήσεις τους, ή να μιλούν συχνά για το σεξ, πέρα από το να είναι απλώς... εκνευριστικοί στα μάτια πολλών, μάλλον αντιμετωπίζουν μερικά πολύ σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια σε 1.700 δεσμευμένους άντρες (σε σχέση ή παντρεμένους) και αναζήτησε την όποια σύνδεση ανάμεσα στην υπερσεξουαλική συμπεριφορά, τη στυτική δυσλειτουργία και την αποχή απ' το σεξ, οι κύριοι που «τη βρίσκουν» να διατυμπανίζουν περί των επιδόσεών τους (οι οποίες στην πραγματικότητα αφορούν κυρίως πορνό θεάματα, αυνανισμό, cybersex και πληρωμένο έρωτα), μάλλον δυσκολεύονται να ακολουθήσουν έναν υγιή σεξουαλικό τρόπο ζωής.

Πίσω απ' αυτή την ενοχλητική συμπεριφορά, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, υποβόσκει δυσκολία, άρα πρόβλημα, πιθανότατα ένα θέμα στυτικής δυσλειτουργίας, που ο άντρας επιλέγει να καμουφλάρει με μια διάθεση βαρεμάρας για το αληθινό, απαιτητικό σεξ. 

Η οποία βαρεμάρα ίσως αποτελεί σύμπτωμα κατάθλιψης και σχετίζεται με αισθήματα ενοχής, ντροπής, ανασφάλειας και άλλα τέτοια, τα οποία μπορούν να συμβιώσουν με πιο μοναχικούς τρόπους σεξουαλικής εκτόνωσης.

Που στο μυαλό ενός άντρα ο οποίος ταλαιπωρείται απ' όλα αυτά, ο αυνανισμός μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή είναι η απόδειξη ότι το πρόβλημα δεν το έχει εκείνος, αλλά οι άλλοι- η άλλη για την ακρίβεια. Πρόκειται για ζητήματα λεπτά που απαιτούν θάρρος και δύναμη για να αντιμετωπιστούν. Η επίσκεψη σε ψυχολόγο είναι μία ουσιαστική κίνηση.

Πηγή: gr.askmen.com

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!