MEN'S GUIDE

Η PΕΤΑ κήρυξε... απεργία σεξ κατά των ανδρών που τρώνε κρέας

Η κατανάλωση κρέατος από τους άντρες είναι δεδομένο πως είναι μεγάλη, καθώς ειδικά όσοι αθλούνται και γυμνάζονται ή... χτίζουν κορμί εμπλουτίζουν τη διατροφή τους με αρκετό κρέας που αποτελεί βασική πηγή πρωτεΐνης, αλλά μάλλον κανείς από αυτούς τους άντρες δεν φαντάζονταν ποτέ, πως ξαφνικά η φιλοζωική οργάνωση PETA θα ξεκινούσε... πόλεμο εναντίον τους! Και όμως συνέβη!

Η γνωστή οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, σε μια νέα δράση της, καλεί τις γυναίκες να μην κάνουν σεξ με άντρες που τρώνε κρέας! Φυσικά αυτή η προτροπή δεν έγινε τυχαία, καθώς όπως διαβάζουμε στο in.gr, η οργάνωση ισχυρίζεται πως υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί έβαλε στο στόχαστρό της ειδικά τους άντρες - κρεατοφάγους!

Σε ανακοίνωσή της, με την οποία ζητά την απεργία σεξ, η PETA επεσήμανε έρευνα από το Plos One και εξήγησε πως «η επιστήμη μιλάει από μόνη της: Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS ONE διαπίστωσε ότι οι άνδρες συμβάλλουν σημαντικά περισσότερο στην κλιματική καταστροφή από ό,τι οι γυναίκες, κυρίως μέσω της κατανάλωσης κρέατος. Οι διατροφικές τους συνήθειες οδηγούν σε 41% περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου».

Στοχοποιώντας κυρίως τους άνδρες των προαστίων, ανέφερε πως «οι άντρες των προαστίων με μπουκάλια μπύρας στο χέρι, που κραδαίνουν λαβίδες ενώ μαγειρεύουν λουκάνικα στις ακριβές ψησταριές αερίου τους. Αυτοί οι άρχοντες του μπάρμπεκιου πιστεύουν ότι μπορούν να αποδείξουν τον ανδρισμό τους στον εαυτό τους και στους συνανθρώπους τους μέσω της κατανάλωσης κρέατος, βλάπτοντας όχι μόνο τα ζώα αλλά και τον πλανήτη».

Μιλώντας στο Times Radio, η δρα Carys Bennett, υπεύθυνη της εκστρατείας της PETA στη Γερμανία, δήλωσε πως «οι άνδρες έχουν 40% υψηλότερο αποτύπωμα άνθρακα επειδή τρώνε περισσότερο κρέας από τη γυναίκα».

«Οι άνδρες πρέπει να λογοδοτήσουν, αλλά και όλοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Έχουμε δει μείωση της κατανάλωσης κρέατος στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 17% τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Εξακολουθούμε να σκοτώνουμε ένα δισεκατομμύριο κοτόπουλα, αγελάδες και χοίρους κάθε χρόνο» δήλωσε.

«Μην κάνετε σεξ μαζί τους»

Η Δρ. Carys Bennett κάλεσε επίσης όλους να υιοθετήσουν τη χορτοφαγική διατροφή. Είπε ακόμη ότι η υιοθέτηση μιας διατροφής με βάση τα λαχανικά και τα φρούτα θα βοηθήσει το κλίμα, θα σταματήσει την αποψίλωση των δασών, την πανδημία, τη ρύπανση και πολλές περιβαλλοντικές βλάβες.

Όταν ρωτήθηκε αν «θα έπρεπε οι γυναίκες να λένε στους συζύγους τους “κόψτε το κρέας” και να χρησιμοποιούν το σεξ ως κίνητρο;» είπε ότι πρόκειται για μία εξαιρετική ιδέα.

Εννοείται ότι το “κάλεσμα” για σεξουαλική απεργία έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στα social media που κάνουν λόγο για παραλογισμό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!