MEN'S GUIDE

Αληθεύει ότι οι άνδρες είναι κατά κύριο λόγο "οπτικοί" τύποι;

Οι πρόσφατες έρευνες καταρρίπτουν το στερεότυπο του άνδρα που είναι οπτικός τύπος και αποκαλύπτουν ποιοι είναι πιο επιρρεπείς στη μοιχεία.

 Δείτε τα τελευταία στοιχεία για την ερωτική συμπεριφορά ανδρών και γυναικών.

Τρεις παράγοντες που διεγείρουν τις γυναίκες

Έρευνα σε 662 γυναίκες ανέδειξε τους τρεις βασικούς παράγοντες που διεγείρουν την ερωτική επιθυμία της γυναίκας: η οικειότητα (το αίσθημα βαθιάς στοργής και εγγύτητας), η αυθυπαρξία (να μπορεί μα βλέπει τον εαυτό της ως ξεχωριστή οντότητα και όχι μία κοινή με τον σύντροφο) και η επιβεβαίωση (να νιώθει ποθητή από τον σύντροφό της).

Γυναίκες και άνδρες είναι εξίσου οπτικοί τύποι

Το θεώρημα πως οι άνδρες είναι πιο οπτικοί τύποι από τις γυναίκες όσον αφορά το σεξ κατέρριψε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences. Ανάλυση σε 60 μελέτες, έδειξε με τη χρήση απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού, πως το φύλο δεν είχε καμία σημασία στο πώς αντιδρούσε ο εγκέφαλος ανδρών και γυναικών κατά τη θέαση αισθησιακών ταινιών.

Οι «ανοιχτόμυαλοι» πιο επιρρεπείς στη μοιχεία

Οι απελευθερωμένοι και χωρίς στεγανά σκέψης σε θέματα σχετικά με το σεξ και νέες ερωτικές εμπειρίες είναι πιο πιθανό να απατήσουν, σύμφωνα με έρευνα στο Personality and Individual Differences. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το «απελευθερωμένο πνεύμα» σχετίζεται με μεγαλύτερη φαντασία και εξωστρέφεια στο σεξ.

Η σεξουαλική επιθυμία χτίζεται σταδιακά

Το κλειδί για τα ζευγάρια που θέλουν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή, είναι να οικοδομούν την ερωτική επιθυμία μέρα με τη μέρα, σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στο Archives of Sexual Desire. Ένας μικρός ερωτικός υπαινιγμός, για παράδειγμα, για το τι θα επακολουθήσει την επόμενη ημέρα, είναι ένα πρώτο βήμα.

Πηγή: ygeiamou.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!