MEN'S GUIDE

«Οι αληθινοί άντρες κάνουν pilates» λέει ο LeBron James και μάλλον έχει δίκιο

Η λανθασμένη πεποίθηση, πως τρόποι άθλησης όπως pilates και γιόγκα είναι ιδανικοί μόνο για γυναίκες, όχι μόνο έχουν καταρριφθεί εντελώς τα τελευταία χρόνια, αλλά ειδικά στην περίπτωση του pilates πασίγνωστοι αθλητές και celebrities όπως ο άσος του ΝΒΑ LeBron James δηλώνουν φανατικοί  του pilates.

“Real Men do Pilates”  έχει πει ο LeΒron James, o Αμερικανός επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής, δύο φορές πρωταθλητής ΝΒΑ (2012, 2013) και δις χρυσός Ολυμπιονίκης ο οποιος μάλιστα συχνά μοιράζεται το πάθος του για το pilates μέσω social media.

Και δεν είναι ο μόνος. Και ο επίσης άσος του NBA Kobe Bryant, κάνει φανατικά pilates αλλά και ο γκόλφερ Tiger Woods, ενώ το ίδιο κάνουν και ο διάσημος ποδοσφαιριστής David Beckham, αλλά και ο Cristiano Ronaldo και οι χολιγουντιανοί σταρ Hugh Grant, Jacob Elordi , Matthew McConaughey και πολλοί άλλοι.

Τα τελευταία χρόνια η μέθοδος Pilates έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα από ασκούμενους & εκπαιδευτές που στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες, δίνοντας έτσι την εντύπωση πως αυτή η μέθοδος εκγύμνασης, είναι μίας ήπιας μορφής άσκηση η οποία απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες.

Αυτό όμως είναι μύθος και στην πραγματικότητα,  πάρα πολλές ομάδες και άνδρες αθλητές του rugby, αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μπάσκετ, baseball, NBA, hockey. Επίσης ολυμπιονίκες και αθλητές τρεξίματος, κολύμβησης, μποξ, volley, tennis, golf, snowboard, ski, NFL, MLB- κάνουν Pilates.

Το Pilates δημιουργήθηκε αρχικά από άνδρα – για άνδρες:

Το Pilates δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates ο οποίος ήταν μποξέρ, bodybuilder, εκπαιδευτής αυτοάμυνας της Scotland Yard και εκπαιδευτής πάλης σε Βρετανικές αρχές κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μέθοδος Pilates δημιουργήθηκε για την εκγύμναση ανδρών.

Εφαρμόστηκε σε στρατιώτες οι οποίοι λόγω της καλής φυσικής κατάστασης που ανέπτυξαν κατάφεραν να επιβιώσουν από αρρώστιες που αποδεκάτιζαν τις μονάδες (1918).

Οι μέθοδοί του εφαρμόστηκαν στην εκπαίδευση αστυνομικών του Αμβούργου και αργότερα του ζητήθηκε να εκπαιδεύσει μονάδες του Γερμανικού στρατού όταν και αποχώρησε από τη χώρα.

Οφέλη  που μπορεί να αποκομίσει ένας άντρας από το Pilates:

  • Περισσότερη ισορροπία κι ευελιξία
  • Μυική ενδυνάμωση, αποφυγή τραυματισμών σε άλλες δραστηριότητές όπως το μπάσκετ, το jogging, το τένις, το ποδήλατο ή το ποδόσφαιρο.
  • Εκγύμναση παράλληλα πολλών διαφορετικών μυϊκών ομάδων
  • Ενεργοποίηση του κέντρου, του λεγόμενου Power House, ώστε να σταθεροποιηθεί ο κορμός και να δυναμώσει η κοιλιά και η μέση
  • Ενίσχυση της περιοχής της πλάτης και της μέσης, σημεία όπου πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της καθιστικής ζωής
  • Βελτίωση της καρδιοαγγειακής κι αναπνευστικής λειτουργίας του οργανισμού
  • Χαλάρωση από το καθημερινό στρες
  • Βελτίωση της στάσης σώματος
  • Ισορροπία σε μυαλό & σώμα
  • Έλεγχος όλου του σώματος και καλύτερη συγκέντρωση
  • Περισσότερη άνεση & ευκολία στις καθημερινές δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!