WOMEN'S GUIDE

Οι 4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην ρουτίνα ομορφιάς σου τον χειμώνα

Επίσημα πλέον διανύουμε τον πρώτο μήνα του φετινού χειμώνα και τον τελευταίο του έτους και είναι βέβαιο πως τις επόμενες ημέρες το κρύο θα κάνει κάποια στιγμή την εμφάνισή του, ενώ αρκετοί σχεδιάζουν αποδράσεις σε χιονισμένα τοπία για την περίοδο των εορτών. Όμως το κρύο προκαλεί ερεθισμούς στην επιδερμίδα και αυτό σημαίνει πως η ρουτίνα της ομορφιάς σας θα πρέπει να προσαρμοστεί στις συνθήκες της εποχής.

Ακολουθεί μια λίστα με 4 tips για να αντιμετωπίσετε όποιο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει ο χειμώνας.

Αναζήτησε υαλουρονικό οξύ

Η έκθεση στους σκληρούς και ψυχρούς ανέμους κατά τη χειμερινή περίοδο μπορεί να οδηγήσει σε ξηροδερμία. Έτσι, πρέπει να ενυδατώνεις πάντα το δέρμα σου και χρησιμοποιείς υαλουρονικό οξύ για εκπληκτικά αποτελέσματα. Αγόρασε, λοιπόν, έναν όρο προσώπου με αυτό το μαγικό συσατατικό.

Εφάρμοσε αντηλιακό ακόμα και στις γκρίζες μέρες του χειμώνα

Τις φωτεινές μέρες του χειμώνα, το χιόνι αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου, οι οποίες με τη σειρά τους πολλαπλασιάζουν την έκθεσή σου στην υπεριώδη ακτινοβολία, σύμφωνα με το Skin Cancer Foundation. Οι ακτίνες UV έχουν συνδεθεί με καρκίνο του δέρματος, ηλιακά εγκαύματα και πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Αυτό σημαίνει ότι είτε βρίσκεσαι έξω για δουλειές, παίζεις στο χιόνι ή περπατάς για το γραφείο, είναι εξίσου σημαντικό να φοράς αντηλιακό τον χειμώνα όπως και το καλοκαίρι!

Χρησιμοποίησε body butter

Για να διατηρήσεις τον προστατευτικό φραγμό του δέρματός σου ενυδατωμένο κατά τη χειμερινή περίοδο, πρέπει να αφεθείς στο κρεμώδες βούτυρο σώματος με απαραίτητα συστατικά, όπως έλαια καριτέ και κακάο.

Η βιταμίνη C είναι νικητής για την περιποίηση του δέρματος σου

Πρόσθεσε βιταμίνη C στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σου αυτό τον χειμώνα. Η βιταμίνη C λειτουργεί αποτελεσματικά κατά τη χειμερινή περίοδο και βοηθά στην καταπολέμηση των ακτίνων SPF που δεν μπλοκάρονται πλήρως από το αντηλιακό. Είναι, επίσης, καλό για τη μελάγχρωση του δέρματος, η οποία βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, με αποτέλεσμα μια πιο φωτεινή επιδερμίδα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!