MEN'S GUIDE

Μάθε να προπονείσαι όπως ένας... αστροναύτης

Στο εκπαιδευτικό και ιατρικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος στην Κολωνία της Γερμανίας, η προετοιμασία και οι προπονήσεις των αστροναυτών δεν στοχεύουν στην αισθητική εμφάνιση, αλλά στη λειτουργικότητα και την ευλυγισία όπως και στην θωράκιση μυών και οστών από την έλλειψη βαρύτητας.

Η Nora Petersen, επικεφαλής προπονήτρια στο Κέντρο Αστροναυτών λέει: «Κάθε αστροναύτης περνά 18 μήνες εκτελώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης. Είναι μια περίοδος αληθινά σκληρής σωματικής δοκιμασίας, κάτι, που εντέλει, τον καθιστά super-fit άντρα». Και συνεχίζει η Petersen: «Εκτός από το τρέξιμο και το ποδήλατο για την καρδιαγγειακή υγεία, οι αστροναύτες επικεντρώνονται σε ασκήσεις που αναπτύσσουν μιας άκρως λειτουργικής μορφής δύναμη: καλλισθενική προπόνηση με το ίδιο το σωματικό τους βάρος, σανίδες, αιωρήσεις kettlebell, προβολές ποδιών, αναπηδήσεις σε κουτιά, ασκήσεις με σάκους γεμάτους άμμο, κινήσεις πάνω σε ιατρικές μπάλες ή μπάλες Bosu, στάσεις γιόγκα και pilates, με πρωτεύοντα στόχο την ολική ενδυνάμωση και ευλυγισία του πυρήνα».

Οι δυναμικές έλξεις στο μονόζυγο όπως και οι τοίχοι αναρρίχησης είναι επίσης ένας καλός τρόπος προετοιμασίας των αστροναυτών, επειδή αναπτύσσουν τον ταυτόχρονο συντονισμό κορμού, πλάτης, χεριών και δακτύλων, προσθέτει η Petersen, ενώ δεν λείπουν και οι κλασικές κινήσεις ολικής δύναμης:
- Πιέσεις στον πάγκο
- Ημικαθίσματα με μπάρα
- Όρθια κωπηλατική με μπάρα
- Μονές πιέσεις ώμων με αλτήρα ή kettlebell.

Δες εδώ ένα κατατοπιστικό βίντεο με την πλήρη σειρά ασκήσεων που εκτελεί ο αστροναύτης Mike Hopkins καθημερινά:

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!