MEN'S GUIDE

Ψωνίζεις πάντα την τελευταία στιγμή δώρα για τις Γιορτές; Δεν είσαι ο μόνος

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι πλέον προ των πυλών και οι αγορές έχουν πάρει φωτιά καθώς πολλοί σπεύδουν να προμηθευτούν δώρα για τους συγγενείς, τους φίλους και συνεργάτες. Όμως είναι μάλλον γεγονός πως αυτοί που σπεύδουν την τελευταία στιγμή να κάνουν τα γιορτινά ψώνια τους είναι κυρίως οι άντρες!

Αυτό επιβεβαιώνεται και από σχετικά στατιστικά στοιχεία από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, που καταγράφουν πως οι άντρες είναι κυρίως αυτοί που λίγο πριν κλείσουν τα καταστήματα για τις αργίες των εορτών σπεύδουν να ψωνίσουν έστω και την τελευταία στιγμή κάποια δώρα!


Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν πολλές πιθανές ερμηνείες.


Για παράδειγμα σε σχετικές έρευνες, η πλειονότητα των ανδρών δηλώνει πως δεν απολαμβάνει τη διαδικασία του shopping σε απόλυτη αντίθεση με τις γυναίκες που σχεδόν στο σύνολό τους λατρεύουν τα ψώνια.


Επίσης οι άντρες τείνουν να κάνουν πιο... πρακτικές αγορές, ενώ παράλληλα καταγράφεται πως είναι πιο... συγκεκριμένοι στο τί ακριβώς θέλουν να αγοράσουν όταν μπαίνουν σε ένα κατάστημα, κάτι που δεν ευνοεί το window shopping ή την πολύωρη αναζήτηση διαφόρων πραγμάτων που συνήθως προυποθέτει η ανεύρεση πολλών δώρων για πολλά άτομα.


Μια άλλη πιθανή αιτία, είναι το γεγονός πως αρκετοί άντρες δείχνουν να είναι λιγότερο ικανοί στη διαχείριση του χρόνου, ενώ σχεδόν το σύνολο των ανδρών δεν είναι τόσο ικανοί στο multitasking όσο οι γυναίκες, οι οποίες μπορούν με μεγαλύτερη άνεση να εντοπίζουν δώρα για τρίτα πρόσωπα, παράλληλα με τις προσωπικές αγορές τους ή τις απαραίτητες αγορές για τα γιορτινά τραπέζια.


Όποια και αν είναι η αιτία, αν είσαι ένας από τους άντρες που τείνουν να αγοράζουν τελευταία στιγμή δώρα, ναι μεν σίγουρα δεν είσαι ο μόνος, αλλά μπορείς φέτος να κάνεις μια προσπάθεια να βγεις λίγο νωρίτερα για shopping γιατί και οι επιλογές σου θα είναι περισσότερες και άρα καλύτερες και πιθανά να δεις και διαφορά στο πορτοφόλι σου, αλλά κυρίως στις  αντιδράσεις που εισπράττεις με τα δώρα που επιλέγεις!


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!