WOMEN'S GUIDE

Τα απλά tips για να δώσετε ξανά δύναμη στα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας

Καθώς οδεύουμε προς το τέλος της εορταστικής περιόδου πολλές γυναίκες διαπιστώνουν πως τα μαλλιά τους δείχνουν ταλαιπωρημένα, μετά την υπερβολική έκθεση σε ήλιο, αέρα ή κρύο αυτών των ημερών, το συχνό styling για τα ρεβεγιόν και τις γιορτινές εξόδους κ.λπ

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να δυναμώσετε τ’ αδύναμα μαλλιά σας και ν’ αποτρέψετε το σπάσιμο και την πτώση τους.

Για να περιποιηθείτε σωστά τα μαλλιά σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Χρησιμοποιείστε σαμπουάν που περιέχουν φυσικά συστατικά και βότανα που θα ενισχύσουν τα μαλλιά σας με την έγχυση βιταμινών και βιοτίνης.
  • Αποφύγετε τα σαμπουάν που στεγνώνουν τα μαλλιά σας και μη τα λούζετε πολύ συχνά καθώς αυτό μπορεί να τα κάνει πιο εύθραυστα.
  • Όταν ξεπλένετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιείστε χλιαρό νερό και τελειώστε με κρύο νερό. Το κρύο νερό βοηθά στο κλείσιμο των ινών της τρίχας που οδηγεί σε λεία και πιο λαμπερά μαλλιά.
  • Εφαρμόστε μόνο conditioner με ενυδατικές ιδιότητες. Τα conditioners επαναφέρουν την υγρασία στα μαλλιά σας με αποτέλεσμα να έχετε μαλλιά λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο και την πτώση.
  • Χρησιμοποιήστε μια θεραπεία βαθιάς ενδυνάμωσης με ορό ή μάσκα που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.
  • Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, μην τα τρίβετε με την πετσέτα γιατί μπορεί να τα βλάψετε περισσότερο.

Επιπλέον, όταν τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε δεν είναι σχεδιασμένα για το σπάσιμο των μαλλιών, μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω βλάβη. Πρέπει να επιλέγετε προϊόντα κατάλληλα για φθαρμένα, ταλαιπωρημένα από το σπάσιμο μαλλιά καθώς και προϊόντα που ενδυναμώνουν τ’ αδύναμα μαλλιά που σπάνε και δημιουργούν τριχόπτωση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!