TV BITS

Γειτονιές στο Πιάτο: Στην Καλλιθέα μας ξεναγεί ο Δημήτρης Σκαρμούτσος

Την Καλλιθέα με τη… μαγευτική θέα επισκέπτεται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 16:30 στο ΣΙΓΜΑ.

Ιδρύθηκε το 1884 και λέγεται πως οφείλει το όνομά της στη μοναδική θέα που προσέφερε στο Σαρωνικό. Στην Καλλιθέα άνθρωποι από διαφορετικές γωνίες του κόσμου γίνονται γείτονες και παρέα στα τραπέζια, όπου γεύσεις όλων των παραδόσεων συνενώνονται σε ένα γεύμα.

 

Η γαστρονομική εξερεύνηση του Δημήτρη Σκαρμούτσου στη γειτονιά ξεκινάει από το «Penelope’s Marmelades», ένα μικρό εργαστήρι γεμάτο γλυκές δημιουργίες, παραδοσιακές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού με φρέσκα φρούτα και μπαχαρικά αλλά και γλυκόξινα αρωματικά chutney.

Δεύτερη στάση στη «Ραμόνα»! Μία ιστορική ταβέρνα με ωραία σπιτική κουζίνα και φοβερά μαγειρευτά η οποία έχει την ιδιότητα όταν το απαιτούν οι περιστάσεις να μετατρέπεται σε… ξενυχτάδικο μένοντας ανοιχτή ακόμα και ως τις 07.00 το πρωί!

 

Μια διαφορετική πρόταση είναι το «Iberia» το οποίο αποτελεί και τον επόμενο σταθμό του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Ένα εστιατόριο με γεωργιανές γεύσεις, ψωμιά και πίτες που ψήνονται στον χτιστό υπόγειο φούρνο. Λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές σε ένα φιλικό περιβάλλον.

Από την περιήγηση στην Καλλιθέα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι «Ρωσίδες» για σουβλάκια με μία μυστική σάλτσα και αφράτα πιροσκί. Ένα στέκι για τους καλοφαγάδες που έχει αντέξει στο χρόνο. 

Επιστρέφοντας στο στούντιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει δύο λαχταριστές συνταγές: σαλάτα με λαχανικά φούρνου και dressing με ανθότυρο και ρύζι με λαχανικά και μπεσαμέλ φέτας. 

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!  

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!