WOMEN'S GUIDE

Η Ζέτα Δούκα αποφεύγει τρεις τροφές και δείχνει να είναι πάντα fit

Η πρωταγωνίστρια της δραματικής σειράς του ΣΙΓΜΑ "Άγρια Γη" τον περασμένο Νοέμβριο γιόρτασε τα 49α γενέθλιά της, αλλά η ίδια δείχνει να παραμένει αγέραστη και πάντα fit.

Η ίδια δεν το κρύβει πως εδώ και πολλά χρόνια έχει υιοθετήσει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, καθώς στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει σοβαρές διατροφικές διαταραχές

Είναι υπέρμαχος του «παν μέτρον άριστον» και έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμά της υγιεινές επιλογές, χωρίς να κάνει ωστόσο διατροφικές υπερβολές και εξαντλητικές δίαιτες.

Η Ζέτα Δούκα έχει παραδεχτεί σε συνεντεύξεις της πως έχει περάσει στο παρελθόν διατροφικές διαταραχές και χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να διαχειριστεί τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Συγκεκριμένα, έχει εξομολογηθεί πως έχει περάσει νευρική ανορεξία και νευρογενή βουλιμία από τα 15 μέχρι τα 26 της και η ψυχανάλυση υπήρξε αρωγός στην προσπάθειά της να «απεγκλωβιστεί» από τις διαταραχές.

Μάλιστα, η ηθοποιός έχει ιδρύσει το κέντρο «Ανάσα» που υποστηρίζει τους πάσχοντες από διατροφικές διαταραχές.

H Zέτα Δούκα είχε μιλήσει το 2021 στην εκπομπή «Απλές κουβέντες» για τα διατροφικά προβλήματα που έχει βιώσει, λέγοντας; «Έχω περάσει νευρική ανορεξία και νευρογενή βουλιμία από τα 15 μέχρι τα 26 μου. Ο σωστός όρος είναι διαταραχές πρόσληψης τροφής και είναι καλό να το λέμε σωστά. Υπάρχει η πεποίθηση ότι ο ανορεξικός δεν πεινάει και δεν θέλει να φάει, κάτι που είναι λάθος. Ο άνθρωπος που έχει ανορεξία και πεινάει και θέλει να φάει».

Πλέον, το διατροφικό της πρόγραμμα είναι εξαιρετικά υγιεινό και, όπως έχει εξηγήσει τρώει από όλα, αλλά πάντα με μέτρο. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες τροφές που αποφεύγει, καθώς επιβαρύνουν τον οργανισμό με θερμίδες και λιπαρά και δεν προσφέρουν θρεπτικά στοιχεία.

Η Ζέτα Δούκα αποφεύγει τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα ζυμαρικά και προτιμά το γάλα σόγιας και το μαύρο ρύζι, που μεταβολίζονται εύκολα από τον οργανισμό, ενώ επίσης, δεν επιλέγει τα τηγανητά και γενικότερα το fast food, καθώς έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τον οργανισμό και την υγεία.

Τέλος η ίδια φροντίζει να γυμνάζεται συστηματικά με το pilates να είναι η αγαπημένη της fitness μέθοδος.


«Όσο κουρασμένη και να είμαι, όσες υποχρεώσεις και να έχω , αφιερώνω πάντα χρόνο στην άσκηση. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, μόνο έλλειψη θέλησης. Ακόμη και 10’ περπάτημα είναι ευεργετικά για την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση.
Το pilates είναι, μαζί με το περπάτημα, ειναι η πιο ασφαλής μορφή άσκησης για όλους.» είχε γράψει σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!