GOSSIP

O Bruce Willis διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια

Πολύ άσχημα είναι τα νέα για την πορεία της υγείας του πολυαγαπημένου χολιγουντιανού σταρ Bruce Willis, καθώς λίγους μήνες μετά την πρώτη αποκάλυψη πως ο 67χρονος ηθοποιός αντιμετωπίζει θέματα υγείας, η οικογένειά του έβγαλε νέα ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η οικογένειά μας θέλησε να ξεκινήσει εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για το απίστευτο κύμα αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών που έχουμε λάβει από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους. Στο πνεύμα αυτό, θέλαμε να σας δώσουμε μια ενημέρωση σχετικά με τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, αφού πλέον έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει.

Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση της αφασίας του Μπρους την άνοιξη του 2022, η κατάστασή του έχει προχωρήσει και έχουμε πλέον μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD). Δυστυχώς, οι προκλήσεις με την επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της νόσου που αντιμετωπίζει ο Μπρους. Παρόλο που αυτό είναι οδυνηρό, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια σαφή διάγνωση».
 

Θυμίζουμε πως έναν περίπου χρόνο πριν, έγινε γνωστό ότι ο Μπρους Γουίλις αποσύρεται από την υποκριτική καθώς διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τη δυνατότητα ενός ανθρώπου να μιλά και να γράφει. 

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια από την οποία πάσχει ο Μπρους Γουίλις

Η μετωποκροταφική άνοια αποτελεί μία από τις συχνότερες μορφές άνοιας. Πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη κατάσταση, η οποία οφείλεται σε νευροεκφυλιστικές αλλοιώσεις του εγκεφάλου. Ενδεχομένως, είναι η πιο δύσκολη μορφή άνοιας στη διαχείρισή της. Μία από τις ιδιαιτερότητές της είναι ότι συνήθως εμφανίζεται σε νεαρότερες ηλικίες, συγκριτικά με τις άλλες άνοιες. Μπορεί να προσβάλλει άτομα ηλικίας από 40 έως 65 ετών.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η πρώην σύζυγός του και επίσης πασίγνωστη σταρ Demi Moore με την οποία ο ηθοποιός έχει αποκτήσει τρεις κόρες

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!