TV BITS

Γειτονιές στο Πιάτο: Σήμερα ο Σκαρμούτσος μας ξεναγεί γευστικά στον Άλιμο

Ο Άλιμος είναι ένα παραθαλάσσιο προάστιο της Αθήνας που απλώνεται ανάμεσα στην οροσειρά του Υμηττού και τη θάλασσα του Σαρωνικού. Αυτή η γειτονιά τα έχει όλα - μία δική της ενέργεια και μία ξεχωριστή ταυτότητα ενώ τα στενά της επιφυλάσσουν νόστιμες εκπλήξεις. Από all day καφέ πάνω σε «πλατείες» και πεζοδρόμια, old school πιτσαρίες, κλασικά ζαχαροπλαστεία με ιστορία από άλλες πόλεις, μέχρι μπακαλομεζεδοπωλεία.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 16:00, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και οι Γειτονιές στο Πιάτο, περιηγούνται στα νότια για χοτ ντογκ, κουραμπιέδες με φιστίκια Αιγίνης, πίτσα σαν άλλοτε αλλά διαφορετική και ντελικατέσεν μπακάλικα.

 

Πρώτη στάση ο «Μπακάλης», που άνοιξε πριν επτά χρόνια από τον Γιώργο, ο οποίος ήθελε να κάνει ένα μαγαζί με τοπικά ελληνικά προϊόντα. Αργότερα είχε την ιδέα να προσθέσει μερικά τραπεζάκια, για να μπορούν οι πελάτες να δοκιμάζουν τις διάφορες νοστιμιές και έτσι γεννήθηκε ο Μπακάλης.

Στην ακριβώς απέναντι πλευρά του δρόμου βρίσκεται το «Palet», ένα θρυλικό πολίτικο ζαχαροπλαστείο της περιοχής που έγινε γνωστό για το διάσημο προφιτερόλ του. Το άνοιξε ο Κωνσταντινουπολίτης Βασίλης Κορδελίδης τη δεκαετία του ‘70 και σήμερα το τρέχει η Μαρία, που ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογένειας.

Κάθε γειτονιά που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει μια παραδοσιακή πιτσαρία. Στον Άλιμο το μαγαζί αυτό είναι η «Pizza Castello". H συνταγή δεν είναι παραδοσιακή ιταλική, αλλά όπως λένε τη βρήκαν από τον μάγειρα ενός κρουαζιερόπλοιου.

Για το καθιερωμένο «άραγμα» της μέρας, πάμε στο μέρος που όπως λένε οι ιδιοκτήτες, έχει πάντα διακοπές, είναι τόσο έντονος ο αέρας της καλοκαιρινής ραστώνης και για όλα τα παραπάνω ονόμασαν το μαγαζί τους, «ΔΙΑΚΟΠΕΣ».

 

Όταν ο Δημήτρης επιστρέφει από την απολαυστική βόλτα στον Άλιμο, ετοιμάζει σολομό με λαχανικά και noodles και πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι.

 

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!