GOSSIP

Ο τράπερ Don Leon συνελήφθη ως μέλος συμμορίας που έκανε ληστείες

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε τα μέλη συμμορίας, που έκλεβε ΑΤΜ τραπεζών και πως ένα από τα μέλη είναι γνωστός τράπερ. Και τελικά αποκαλύφθηκε χθες πως πρόκειται για τον Don Leon ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα αναμένεται να αποδεχτεί την ενοχή του αλλά... εν μέρει.

Συγκεκριμένα πληροφορίες του protothema.gr, αναφέρουν πως στην απολογία του η οποία θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, ο τράπερ θα δηλώσει ένοχος μόνο το χτύπημα στην Ερμιόνη, ενώ για τα υπόλοιπα χτυπήματα θα δηλώσει αθώος.

Μάλιστα πρόκειται να ισχυριστεί ότι σε δύο από αυτά, την ώρα που συνέβησαν, αυτός βρισκόταν σε άλλο σημείο. Η δικηγόρος του τράπερ, κυρία Βάσω Πανταζή, τοποθετούμενη για την υπόθεση, δήλωσε σχετικά ότι ο εντολέας της δεν αποδέχεται τη συμμετοχή του στο σύνολο των αποδιδόμενων σε αυτόν πράξεων όπως περιγράφονται στη σχηματισθείσα δικογραφία.

«Δυστυχώς το ποινικό του παρελθόν έδωσε τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να τον συνδέσουν με κάθε υπόθεση έκρηξης ΑΤΜ που υπήρχε σε εκκρεμότητα. Ο ίδιος όταν έχει κάνει λάθος δεν διστάζει να αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεων του πράγμα που θα κάνει και αυτή τη φορά ενώπιον της Ελληνικής δικαιοσύνης» σημείωσε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί πως ο τράπερ έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία και για βιασμό.
[trapper_listeia_1]

Πώς δρούσε η συμμορία

Φορούσαν λευκές φόρμες εργασίας με κουκούλες, προσέγγισαν ΑΤΜ παλαιού τύπου που ήταν εγκατεστημένα σε απομακρυσμένες και απόμερες περιοχές, τα ανατίναζαν τα άδειαζαν και στη συνέχεια «πούλαγαν μούρη» στα social media.

Ο λόγος για τα μέλη της συμμορίας στην οποία συμμετείχε και ο τράπερ Don Leon, τα οποία έχοντας «ειδίκευση» στην ανατίναξη ΑΤΜ κατάφεραν να αποκομίσουν περισσότερα από 700.000 ευρώ. Χρήματα που στη συνέχεια «ξέπλεναν» σε βίντεο κλιπ τραπ μουσικής καθώς και στον τζόγο, με ένα από τα μέλη της ομάδας να είναι τακτικός πελάτης του καζίνο Πάρνηθας.

Η οργάνωση αποδομήθηκε έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στελέχη της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη τόσο του τράπερ όσο και ακόμη δύο συνεργών του.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!