MEN'S GUIDE

Οι άντρες κάνουν καλύτερο σεξ νηστικοί ή χορτάτοι; Η επιστήμη απαντά

Λένε πως νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, αλλά αυτό δεν ισχύει (απαραίτητα) και στην περίπτωση του σεξ και των επιδόσεων σε αυτό.

Το σεξ με άδειο στομάχι θα μπορούσε να βελτιώσει την απόδοση ενός άνδρα, σύμφωνα με την Medical Daily.

Πώς; Το μυστικό έχει να κάνει με τη ροή του αίματος. Μόλις φάτε, η ροή του αίματος στο σώμα σας κατευθύνεται προς το πεπτικό σας σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερο αίμα που να κατευθύνεται στα γεννητικά όργανα. Όταν έχετε άδειο στομάχι, η ενέργεια και η ροή του αίματος του σώματός σας δεν αποσπάται από την πέψη και είναι διαθέσιμη για να αξιοποιηθεί από το αναπαραγωγικό σας σύστημα.

Ο Dr. Felice Gersh εξηγεί στο Well+Good , “Όταν τρώμε ένα μεγάλο γεύμα, πρέπει στη συνέχεια να το χωνέψουμε και αυτό απαιτεί πολλή ενέργεια. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι ενώ χωνεύετε το φαγητό , δεν νιώθετε ότι έχετε αρκετή ενέργεια για σεξ».

Η υπνηλία μπορεί να είναι επακόλουθο ενός γεύματος, γεγονός το οποίο μπορεί να είναι πρόβλημα όταν προσπαθείτε να επιτύχετε στύση. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι σεξουαλικές συναντήσεις πρέπει να προγραμματίζονται για όταν πεινάτε; Όχι ακριβώς.

Το σεξ όταν πεινάτε μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστο

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2023 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychophysiology, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορεί να μην απολαμβάνουν την ίδια ευχαρίστηση από το σωματικό άγγιγμα εάν πεινούν και αυτό έχει να κάνει με την ορμόνη της πείνας που είναι η γκρελίνη.

Στη μελέτη συμμετείχαν 67 άτομα και από τα δύο φύλα. Μετά τη διεξαγωγή του πειράματος, το οποίο περιλάμβανε απαλό άγγιγμα στις κνήμες των συμμετεχόντων μια μέρα που ήταν νηστικοί και μια άλλη μέρα που ήταν χορτάτοι, οι ερευνητές παρατήρησαν τις σαρώσεις του εγκεφάλου των εθελοντών και διαπίστωσαν ότι είχαν χαμηλότερα επίπεδα ευχαρίστησης την ημέρα που δεν είχαν φάει.

Η απελευθέρωση γκρελίνης επηρέασε αρνητικά τη σεξουαλική τους ορμή, σύμφωνα με τη μελέτη. Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά τη New York Post, η γκρελίνη μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ερωτικής διάθεσης και την υπερίσχυση της αναζήτησης τροφής αντί της ευχαρίστησης. Πότε λοιπόν πρέπει οι άνδρες (και οι γυναίκες) να κάνουν σεξ για βέλτιστη ευχαρίστηση;

Το καλύτερο σεξ γίνεται όταν είμαστε ψυχικά και σωματικά άνετοι

Δεν υπάρχει μια απάντηση για το πότε πρέπει να κάνετε σεξ — πριν ή μετά από ένα γεύμα. Οι ειδικοί συνιστούν να αξιολογήσετε το επίπεδο της σωματικής και ψυχικής σας άνεσης πριν επιχειρήσετε σεξουαλικές περιπτύξεις με τον σύντροφό σας.

Εάν το άδειο στομάχι είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε πιο καλά, τότε προχωρήστε. Αν όμως νιώθετε «πεινασμένοι» και ευερέθιστοι, καλύτερα να φάτε μια μπουκιά πριν το σεξ.

Καλό είναι ακόμη να δώσετε προσοχή στο τι τρώτε εάν αποφασίσετε να φάτε πριν από το σεξ. Ορισμένες τροφές μπορεί να είναι αφροδισιακές , ενώ άλλες κάνουν το αντίθετο. Τα σταυρανθή λαχανικά, τα ανθρακούχα ποτά και οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως τα φρούτα και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητες για… ανεπιθύμητα αέρια κατά τη διάρκεια του σεξ, ο καφές μπορεί να εμποδίσει τη σεξουαλική όρεξη αυξάνοντας την ορμόνη του στρες και τα αλμυρά γεύματα μπορεί να εμποδίσουν την ικανότητά σας να φτάσετε σε οργασμό.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!