GOSSIP

Ο Λαμπάτος στρέφει τα πυρά του κατά του Φιλιππίδη

Συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο παραχώρησε ο ηθοποιός Γιώργος Λαμπάτος και σε αυτή τη συνέντευξη μίλησε για όλα.

Πώς είστε στην υγεία σας μετά το χειρουργείο που κάνατε;

Τώρα προσπαθώ να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Έκανα μια επέμβαση στο ισχίο. Το πρόβλημα αυτό με ταλαιπωρούσε δυο χρόνια και μου κόστισε και στη δουλειά και στις δημόσιες σχέσεις μου. Δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις που θέλει ένα θεατρικό έργο. Περίμενα τόσο καιρό γιατί δεν είχα τα χρήματα να πάω σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, να πληρώσω 4000 που έκανε αυτή η επέμβαση. Ευτυχώς πήγε καλά. Ο κόσμος έχει έρθει πολύ κοντά μου. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, με έχουν πάρει από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Το κινητό μου χτυπάει συνέχεια.

Τον τελευταίο καιρό μάθαμε δυσάρεστα πράγματα για εσάς και την οικονομική σας κατάσταση, τώρα πώς τα φέρνετε βόλτα;

Τι να πρωτοπληρώσεις με τα 220 ευρώ που παίρνω ως επίδομα; Δουλειά ζήτησα και όχι ελεημοσύνη. Επιβιώνω με το ΚΕΑ των 150 ευρώ το μήνα συν το επίδομα ενοικίου που είναι 70 ευρώ. Μένω σε ένα σπιτάκι 15 τετραγωνικών στην Αχαρνών που έχω βρει. Περνάνε οι μήνες και τα ενοίκια τρέχουν. Μου είχαν κόψει το ρεύμα για ενάμιση χρόνο. Τώρα μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα μπορώ να πω ότι δέχομαι βοήθεια από παντού. Ακόμη και από τα συνεργεία των καναλιών που έρχονται για να μου πάρουν συνέντευξη. Πριν ξεκινήσουμε με πλησιάζουν και μου δίνουν χρήματα, ότι έχει ο καθένας, 50-60 ευρώ! Έχω εκτιμήσει πολύ την αγάπη του κόσμου.

Πώς βρήκατε κουράγιο, όταν δεν είχατε ρεύμα και φαγητό;

Ξέρεις τι είναι να καπνίζω ακόμα και αποτσίγαρα που βρίσκω στο δρόμο; Έπαιρνα τις γόπες και τις έβαζα στον φούρνο, όταν είχα ρεύμα για να αποστειρωθούν από τα μικρόβια, μετά έβγαζα τον καπνό από μέσα και έστριβα νέα τσιγάρα για να μπορώ να καπνίσω. Πέρασα πολύ δύσκολα, δεν είχα ούτε ένα κομμάτι ψωμί να φάω. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, από αξιοπρέπεια. Έπαιρνα την κιθάρα μου και με ένα κεράκι στο δωμάτιο τραγουδούσα παρέα με το σκυλάκι μου.

Σας πέρασε από το μυαλό να βάλετε τέλος στη ζωή σας;

Αυτό που με κράτησε στη ζωή, όπως είπα και πιο πριν, είναι η κιθάρα μου και το ότι γράφω μουσική, αλλιώς θα είχα φουντάρει. Πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να αυτοκτονήσω, αν και είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου αλλά κάποια στιγμή φτάνεις σε ένα σημείο που στερεύουν οι αντοχές σου, γιατί έβλεπα την αδικία και έβρισκα συνεχώς μπροστά μου τοίχο.

Γιατί νιώθετε αδικημένος από τον χώρο, τα μεγάλα ονόματα που συνεργαστήκατε δεν σας βοήθησαν;

Ακούω από τότε που ξεκίνησα ότι έχω ένα εξαιρετικό ταλέντο, αλλά δυστυχώς είμαι σε μια δουλειά που ο ένας τρώει τον άλλον. Δεν σε αφήνουν να πας μπροστά. Έφαγα αρκετές τρικλοποδιές με ρόλους που δεν πήρα. Μετά το «Χάι ροκ» ο Πέτρος Φιλιππίδης απαξίωσε τελείως την ύπαρξή μου. Πήρε τηλέφωνο τότε όλους του σεναριογράφους, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα τώρα και τους έδωσε εντολή να μην γράψουν για μένα κανένα νέο ρόλο. Έλεγε, «Δεν είναι αυτός πρωταγωνιστής» επειδή είδε τότε ότι είχε επιτυχία ο ρόλος μου στο «Χάι ροκ». Αργότερα έπαιζα στο θέατρο μαζί του και έρχεται ο Γιάννης Μπέζος να παρακολουθήσει την παράσταση και ακούω που του λέει του Φιλιππίδη στα παρασκήνια «καλός αυτός ε;» και απομακρύνθηκα από κοντά τους για λόγους ευγένειας. Δεν ξέρω τι είπε στον Μπέζο ως απάντηση αλλά από τότε κι έπειτα δυσκολεύτηκα πολύ να βρω δουλειά ακόμη και στο θέατρο. Ο Πέτρος δεν μπόρεσε να το ανεχτεί ποτέ ότι κάναμε μεγαλύτερη επιτυχία. Ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να έχει αυτός όλη την επιτυχία, με αποτέλεσμα να έχω ένα «κυνήγι» από τον ίδιο να μη με ξαναπάρει σε άλλη δουλειά και νομίζω πως μου έκλεισε και πόρτες

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!