GOSSIP

Eurovision: Μάθαμε πότε θα ακούσουμε τα τραγούδια Ελλάδας & Κύπρου

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει στο Μάλμε της Σουηδίας και τώρα έγινε γνωστό το πότε θα παρουσιαστούν επίσημα τόσο το Liar το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος, όσο και το "Ζάρι" που θα είναι η συμμετοχή της Ελλάδας.

Πρώτο θα ακουστεί και θα παρουσιαστεί το τραγούδι της Κύπρου

Η Silia Kapsis, η εκπρόσωπος της Κύπρου για το 2024, βρέθηκε το στις αρχές του μήνα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Λεμεσό για τα γυρίσματα του video clip του “Liar” - το οποίο σκηνοθέτησε ο Κώστας Καρύδας - αλλά και για να έχει μία πρώτη επαφή με την αποστολή, αλλά και διάφορα τηλεοπτικά μέσα της χώρας και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, αυτές τις ημέρες, η Silia Kapsis βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα συνεχίσει τις πρόβες της – στα φωνητικά αλλά και για την σκηνική της παρουσία – και φυσικά για συνεντεύξεις για την προώθηση της Κυπριακής συμμετοχής!

Όπως γνωρίζουμε η Κύπρος θα διαγωνιστεί στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι “Liar”, το οποίο είναι σε σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους της Elke Tiel. Πρόκειται για ένα χορευτικό κομμάτι το οποίο έρχεται για να “ταρακουνήσει” τη σκηνή της Eurovision σε συνδυασμό με τις χορευτικές ικανότητες της Silia!

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κύπρου CyBC ανακοίνωσε ότι το video clip του "Liar" θα προβληθεί στις 29 Φεβρουαρίου, οπότε και θα ακούσουμε για πρώτη φορά το τραγούδι.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κύπρος διαγωνίζεται στο πρώτο μισό του Α' Ημιτελικού της Eurovision 2024 στις 7 Μαϊου.

 

Το τραγούδι της Ελλάδας θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο

 

Σε μια έκτακτη βραδινή εκπομπή, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στην ΕΡΤ1, με παρουσιαστές τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, θα γίνει η παρουσίαση του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024.

Με φόντο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για το βιντεοκλίπ του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη φετινή Eurovision.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ο φακός εστίασε και σε άλλες χαρακτηριστικές περιοχές της Αττικής, ανάμεσα στις οποίες η Ομόνοια, ο Λυκαβηττός, η Ραφήνα, το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Υπό τις οδηγίες του Αυστραλού σκηνοθέτη Zac Wiesel, ο οποίος έχει αναλάβει την επιμέλεια του βιντεοκλίπ, αναδεικνύονται η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, η ιστορία και σύγχρονα τοπόσημα της χώρας μας.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα διαγωνίζεται στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού στις 9 Μαϊου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!