MEN'S GUIDE

Μάθε γιατί η περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι συνήθως πιο σκουρόχρωμη

Πολλοί έχουν απορίες για το σώμα τους ή όσα παρατηρούν στο σώμα άλλων τις οποίες διστάζουν να θέσουν γιατί πιθανά φοβούνται πως είναι ανόητες. Ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως μια ερώτηση όπως αυτή για τη σκουρόχρωμη συνήθως περιοχή των γεννητικών οργάνων μόνο ανόητη δεν είναι αφού η απάντηση βοηθά στο να καταλάβουμε πως ακριβώς λειτουργεί ο οργανισμός μας σε διάφορα επίπεδα. 

Το φαινόμενο του πιο σκούρου δέρματος των γεννητικών οργάνων σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών, των ορμονών και της αυξημένης ροής αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Το χρώμα του δέρματος επηρεάζεται από την παρουσία μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό του χρώματος του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών μας.

Τα αυξημένα μελανοκύτταρα

Ένας πρωταρχικός παράγοντας που συμβάλλει στον πιο σκούρο χρωματισμό είναι η αυξημένη συγκέντρωση μελανοκυττάρων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Τα μελανοκύτταρα είναι τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη και η υψηλότερη πυκνότητά τους στο δέρμα των γεννητικών οργάνων οδηγεί σε μια βαθύτερη μελάγχρωση.

Ορμόνες

Οι ορμονικές αλλαγές, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία, την εγκυμοσύνη και την έμμηνο ρύση, μπορούν επίσης να επηρεάσουν την παραγωγή μελανίνης. Τα οιστρογόνα, μια ορμόνη που είναι πιο άφθονη στις γυναίκες, παίζει ρόλο στην τόνωση των μελανοκυττάρων, οδηγώντας δυνητικά σε πιο σκούρο δέρμα των γεννητικών οργάνων.

Αυξημένη ροή αίματος

Επιπλέον, η περιοχή των γεννητικών οργάνων παρουσιάζει αυξημένη ροή αίματος, συμβάλλοντας στην πιο σκούρα εμφάνισή της. Τα αιμοφόρα αγγεία μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά και η υψηλότερη αγγείωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων μπορεί να οδηγήσει σε μια κοκκινωπή ή πιο σκούρα απόχρωση. Αυτή η αυξημένη ροή αίματος είναι ιδιαίτερα εμφανής κατά τη σεξουαλική διέγερση.

Ενώ οι ακριβείς λόγοι για τον πιο σκούρο χρωματισμό των γεννητικών οργάνων μπορεί να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνρθωπο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αυτές οι παραλλαγές είναι φυσικές και υγιείς.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!